Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Brodda säljs på Solvalla Criterium Sale

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Racing Brodda vid en seger på Solvalla. Nu bjuds hon ut till försäljning på Solvalla Criterium Sale. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nyligen kom beskedet att toppstoet Racing Brodda slutar tävla.
Nu bjuds hon ut som första häst under Solvalla Criterium Sale.

Publicerad:

Fredagen den 13 oktober är det premiär för Solvalla Criterium Sale som uppkommit då den klassiska Kriterieauktionen flyttats till Eskilstuna och bytt namn till Next Generation Sale. 

Hela 145 ettåringar kommer att säljas på Solvalla, och samtidigt bjuder man ut ett wildcard. I ett pressmeddelande berättar arrangören att Racing Brodda blir den första hästen att bjudas ut på auktionen. 

Den sjufaldige miljonärskan har genom hela karriären ägts av Easy KB och nyligen kom beskedet att hon slutar tävla och går till avel.

– Det är otroligt roligt att presentera Racing Brodda som kvällens första auktionshäst. Hon har tävlat i kulltoppen sedan två års ålder och med lite tur kanske vi i framtiden får möjlighet att skapa en katalogsida för någon av hennes avkommor. Vem vet..?, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale i ett pressmeddelande.

Racing Brodda vann 17 lopp på 78 starter och tjänade 7.831.250 kronor. Karriärens stora seger kom i Derbystoet 2019.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.