Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny auktionssajt släppt inför Menhammar Online Sales

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Menhammar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nu släpper TR Media, där Travronden är en del, en ny budgivningsmiljö inför Menhammar Online Sales den 5 juli.
– Det blir väldigt spännande att se hur det här tas emot, säger Margareta Wallenius-Kleberg, ägare av Menhammar.

Publicerad:

Tillsammans med TR Media har Menhammar utvecklat ett budgivningsprogram och en helt ny typ av tv-sändningar för Menhammar Online Sales.

I dag lanseras sajten menhammaronlinesales.se där den digitala liveauktionen ska genomföras söndagen den 5 juli.

– Det har varit ett intensivt och spännande arbete som engagerat många. Vi är glada att kunna presentera en ny tjänst som vi också hoppas ska ligga rätt i tiden, säger Petri Johansson, affärsområdeschef för Mile Media, och pekar på rådande corona-pandemi.

Foto: TR BILD
Här är nya sajten – menhammaronlines.se. Foto: TR BILD

sajten presenteras samtliga 30 hästar från Menhammar (tjugosex hästar) och Annemanna (fyra hästar) som går upp till försäljning om tre veckor. 

Förutom statistik, stamtavla och utropspris kan intresserade också ta del av filmer från olika vinklar på samtliga auktionshästar. På flikar tillgängliggörs viktiga dokument och veterinärsintyg.

– Det är ett nytt och lite roligare sätt att presentera hästarna på. Vi hoppas det ska bidra till goda affärsuppgörelser, säger Petri Johansson.

För den som vill ha ytterligare information finns också möjlighet att besiktiga hästarna på plats ute på Menhammar Stuteri innan auktionen.

”Under rådande coronapandemi så kommer dock detta att ske under speciella villkor. Man får ringa och förboka sitt besök. All besiktning kommer att ske utomhus och endast i mindre utspridda grupper om maximalt tre personer”, skriver arrangören.

"Väldigt spännande"

Intresserade kan redan nu registrera sig som budgivare. För att bli godkänd krävs ett signerat avtal och identifikation i förväg via tjänsten Scrive.

– Det är noggrann process som görs för att säkerställa att alla budgivare är vem de utger sig för att vara och är seriösa i sitt budgivande. Vi ser gärna att man förregistrerar sig i god tid inför auktionen, säger Petri Johansson.

Endast i förväg registrerade och godkända budgivare kan senare lägga bud på hästarna som är efter bland andra Maharajah, Readly Express, Cantab Hall och Zola Boko.

– Det här blir väldigt spännande. Vi har en kull som vi absolut inte behöver skämmas över. Det blir jätteroligt, säger Roland Davidsson på Menhammar.

Ägaren Margareta Wallenius-Kleberg har tidigare sagt:

– Vi säljer och vill sälja många hästar på auktioner varje år. Det blir väldigt spännande att se hur det här tas emot.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.