Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gu d’Héripré till Thierry Duvaldestin

Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD
Gu d'Héripré är ny hos Thierry Duvaldestin. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD

Prix d’Amérique-hästen Gu d’Héripré flyttas från Fabrice Souloy. Framöver ska han tränas av Thierry Duvaldestin.

Publicerad:

Åttaårige Gu d’Héripré (e. Coktail Jet) inledde karriären hos Philippe Billard innan han flyttades till Fabrice Souloy i april 2021. På meritlistan finns bland annat en seger i Critérium Continental 2020 och Prix de Bourgogne 2023.

Hästen var även trea i Prix d’Amérique 2021 och har tjänat 971.200 euro. På fredagen skriver Paris-Turf att han flyttar till Thierry Duvaldestin som vann årets Prix d’Amérique med Idao de Tillard.

– Stall d’Héripré, Fabrice Souloy och Haras de Ginai har genom en ömsesidig överenskommelse beslutat att sätta stopp för samarbetet, skriver ägarna i ett pressmeddelande enligt Paris-Turf.

Vidare skriver ägarna att Gu d’Héripré ska tävla under de närmaste veckorna innan man tar beslut om framtiden. Under avelsäsongen ska han stå uppstallad på Thierry Duvaldestins stuteri Haras de la Sauvagère.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.