Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Silver Jossan till avel

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Med blott 23 starter innanför västen var Silver Jossan klart minst rutinerad i 2020 års upplaga av SM för ston. Det spelade ingen roll. Hon var omutlig för dagen och vann loppet från dödens på 1.24 blankt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Svenska mästarinnan Silver Jossan har brottats med skador de senaste åren. Nu ger ägaren och tränaren Simon Wall upp hoppet om att få henne tillbaka till tävlingsbanan.
– Det känns skittråkigt. Hon har så mycket ogjort, säger Wall.

Publicerad:

Silver Jossan hade som bäst varit trea på sex starter när hon började tävla för Simon Wall som sexåring. Det blev en plump i regidebuten men efter det tog stoet tio segrar på elva starter från augusti 2019 till juli 2020. Två månader senare vann hon SM för ston på Hagmyren.

Silver Jossan gjorde fyra starter till under 2020 men har inte tävlat sedan dess. 

– Först fick hon en fraktur på ett bakben. Sedan råkade hon ut för en sparkskada. Den träffade ett gaffelband som inte blivit bra, säger Simon Wall.

“Tacksam över allt”

Nu är karriären över för den svenska mästarinnan.

– Jag är tacksam över allt som jag har fått uppleva med henne. Hon har vunnit både SM och V75, samtidigt har hon så mycket ogjort på banan. Hon har fått visa sin kapacitet men inte vid så många tillfällen. Jag hade verkligen velat att hon skulle få bli miljonärska, säger Wall.

Silver Jossan vann 11 av 28 starter och tjänade över 700.000 kronor. Nu går hon till avel.

– Hon ska betäckas nu när seminstationerna öppnar, men jag har inte bestämt vilken hingst det blir, säger Wall.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.