Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya insamlingar till Ukraina

Foto: Regina Oliinyk
Menhammar Stuteri i samarbete med Solvalla genomför nu en riktad insamling till hästarna på travbanan i Kiev. Foto: Regina Oliinyk

Både banor och aktiva inom svensk travsport har engagerat sig och skänkt pengar och förnödenheter till Ukraina. De senaste dagarna har det gått att läsa om två nya initiativ till förmån för krigets offer.

Publicerad:

Facebook berättar Menhammar Stuteri om en riktad satsning till förmån för hästarna på travbanan i Kiev. Travkompaniet och Menhammar skänker sedan tidigare 25 procent av Who's Whos injänade pengar till Röda korsets arbete för Ukraina. 

Nu påbörjas en ny insamling där pengarna som kommer in oavkortat går till de hästarna som finns på travbanan i Kiev.

“Nu gör vi och Who's Who ytterligare en satsning speciellt riktat till de 350 hästarna på Kievs travbana. Du kan hjälpa till genom att i Solvalla damklubbs butik, utanför Ströget på Solvalla köpa en filt eller kudde som är utsmyckad med bild på Who's Who. En filt kostar 1000 kronor och en kudde 600 kronor. Detta görs i samarbete mellan Menhammar stuteri, Solvalla damklubb och Solvalla travbana. Pengarna förmedlas direkt till Kievs travbana med hjälp från Star” 

Produkterna går att köpa från och med lördag när Solvalla kör STL-finaler. De säljs endast på plats på Solvalla.

Bergh skänker segerpengar

I sin krönika i Expressen berättade Robert Bergh om sitt nya initiativ till förmån för Ukraina. För varje V75-seger han tar framöver kommer 5.000 kronor att skänkas till krigets offer. Bergh hade inga hästar till start under V75-tävlingarna på Momarken. Under kommande lördag har han Innovation Love till start på V75.

Utöver det har flera travbanor haft olika typer av insamlingar som innefattar både pengar och andra förnödenheter. Även spelbolaget ATG har skänkt två miljoner kronor till Röda korsets arbete i Ukraina.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.