Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berndt Lindstedt om sin biografi

Foto: TR BILD
Berndt Lindstedt signerade sin bok under onsdagens tävlingar på Solvalla. Foto: TR BILD

Berndt Lindstedt var på Solvalla i onsdags för att dela ut pris i loppet som bär hans namn. Han hann också med att signera sin biografi som släppts i samband med Elitloppet.
– Det är inte alla som får skriva en bok om sitt liv, säger legendaren.

Publicerad:

Sedan 2016 har Berndt Lindstedt, 87, ett eget lopp under Jubileumsdagen på Solvalla. Den här gången fick han dela ut pris till Jorma Kontio som vann årets upplaga med det norska stoet Amazing Lady.

Några timmar innan befann sig Lindstedt på kaféet ovan E-läktaren för att signera sin biografi. Boken kom ut i våras och beskriver en karriär som slutade i Hall of Fame på båda sidor av Atlanten.

– Jag är glad över att vi gjorde det. Det var skojigt att berätta om sitt liv och att bli påmind om sådant som jag glömt längs vägen, säger han.

Lindstedt hade sedan enorma framgångar som tränare och kusk. Inte minst i USA där han drev Continental Stable med Håkan Wallner och Jan Johnson. Nu följer andra svenskar dem i spåren.

– Det går bra för Åke Svanstedt och de andra i Amerika. Svenska tränare är rätt så duktiga var än de är någonstans. Det beror nog på att vi är nyfikna av oss.

Lindstedt vann otaliga storlopp i Sverige och USA men när han blickar tillbaka framhåller han en seger på fransk mark.

– Jag måste säga Prix d’Amérique med Dart Hanover 1973. Det loppet är svårast att vinna. I alla fall som svensk. Men segrarna i Elitloppet (Dart Hanover, 1972 och Pershing, 1979) smäller förstås högst. Det är rätt så fint att ha vunnit båda loppen, säger Lindstedt.

Hur följer du travet i dag?

– Jag är här på Solvalla varje gång det är kvällstrav. Det var mer folk förr, fler hästägare, men tycker fortfarande om att komma hit. Jag har sett många banor i världen, men Solvalla är nästan den finaste.

Här hittar du mer information om Berndt Lindstedts biografi.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.