Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ardalans förslag kan ändras: "Öppna för förslag"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Shekarabi och Lord Skarplöth lär, via skrivelse, föra dialog kommande veckor. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Förslaget om insättningsgränser mötte högljudd kritik av spelare och politiker.
I nya uttalanden öppnar Ardalan Shekarabi upp för att det inte ska påverka travsporten i den omfattning som först lät aktuell.
– Vi är öppna för förslag om hur vi kan rikta åtgärderna, säger han till tidningen Expressen.

Publicerad:

I torsdags offentliggjordes förslaget av socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S) som i huvudsak handlade om stärkt skydd för konsumenterna på spelmarknaden. Ett av förslagen, som är på remiss fram till 7 maj, innefattade insättningsgräns om 5 000 kronor per spelkonto.
– Vi är väldigt skeptiska till den nya föreskriften som är tänkt att börja gälla från 1 juni, den kommer drabba hästnäringen i stort, sade Moderaternas talesperon, John Weinerhall om förslaget.

"Öppna för förslag"

I en intervju med Expressen har Shekarabi en, för travsporten, någorlunda hoppfull syn på saken.
– Jag är väl medveten om att förslaget påverkar travet på ett negativt sätt. Det är därför som vi remitterar förslaget. Vi är öppna för förslag om hur vi kan rikta åtgärderna så att vi når de som har problem utan att det påverkar annat spelande för mycket. Men det måste finnas praktiska och juridiska lösningar på det, vilket vi hela tiden jobbar med.

Ministern poängterar även att förslagets syfte är att begränsa nätkasinospelandet. 

"Kommer djupdyka"

ATG är hittills knapphändiga med uttalande i ämnet. Ekonomichef Lotta Nilsson Viitala har sagt följande till Travronden:
– Vi fick förordningen sent i fredags och jag har hittills inte blivit briefad om analysen av det materialet. Vi kommer djupdyka i ämnet och lämna ett remissvar som ska vara inne senast 7 maj. Det finns risker med det här och vi kommer att vara tydliga i vårt remissvar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.