Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska Spel i samarbete med PMU – Quinté-spel för svenskar

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Helena Hallman, chef för hästspelen på Svenska Spel. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

21 september inleds ett samarbete mellan Svenska Spel och franska spelbolaget PMU.
Det innebär att svensk spelare kan delta i fransmännens populära Quinté+.
– Målet är att bredda vår produktportfölj, säger Helena Hallman, produktansvarig racing, Svenska Spel.

Publicerad:

Svenska spelare har under ett antal år kunnat spela in i franska pooler samt även i lokala V4-pooler hos ATG, däremot har inte möjligheten att spela in i Quinté+ funnits tidigare. Nu har Svenska Spel ingått ett avtal med franska PMU.

Från och med 21 september erbjuder spelbolaget franskt utbud i form av duo, vinnare, plats och Quinté på daglig basis. Svenska Spel kommer att marknadsföra spelformen som ”High Five” och har dessutom sändningsrättigheter från Frankrike.

– Inledningsvis kommer vi att ha streaming hos ett utvalt antal ombud, cirka drygt 450 stycken, samt i inloggat läge på vår hemsida. Vi visar alla franska lopp dit vi erbjuder spel. Streamen får vi från PMU och vi har valt den engelskspråkiga kanalen. Det kommer dock inte att vara en någon egenproducerad studioproduktion likt ATG Live, säger Helena Hallman, produktansvarig racing, Svenska Spel.

Andelsspel ska lanseras

• Vad är målet med en här satsningen?
– Målet är att bredda vår produktportfölj, att kunna erbjuda våra kunder ett mer komplett utbud, precis som våra konkurrenter på den svenska marknaden.

• Kommer kunderna att erbjudas något innehåll på er sajt i form av tips eller liknande?
– Det jobbar vi på att få till. Initialt är det begränsat till det data vi får från PMU, men vi har utrymme för att kunna lägga in redaktionellt material, både internt och externt. 

• Kommer man att kunna spela andelsspel på Quinté+ via er tillsammans-tjänst?
– Vi arbetar på Spela Tillsammans på High Five, som är namnet vi marknadsför Quinté under. Lösningen kommer inte finns på plats till premiären, men den och mycket annat kommer vi lansera löpande under hösten.

“Vill jag inte gå in på”

• Hur lyder omsättningsmålet från svenska spelare till Quinté-poolerna?
– Jag har den största respekt för att det är en spelform som är ny för våra kunder och är inte beredd att gå in på några siffror.

• Hur stor omsättning har ni haft på travspel under 2020?
– Den siffran vill jag inte heller gå in på.

Inte nära avtal med ST

• Är travet en lukrativ del för er?
– Fasta odds, som ju är vårt primära utbud, är en lågmarginalprodukt jämfört med poolspelen, men det är klart att vi har omsättning och en trogen och växande skara kunder. Hur lukrativ travet är för oss som spelbolag vill jag inte gå in på.

• Hur nära är ni ett avtal med Svensk Travsport?
– Vi vill gärna komma överens med sporten i Sverige, men just nu förs inga konkreta samtal såvitt jag vet. Jag tror att vi alla avvaktar den parlamentariska utredning som ska presenteras i slutet av oktober. Jag skulle vilja säga att vi är ungefär på samma ställe som vi varit senaste året.

FAKTA

FAKTA Quinte+

Quinté+ arrangerar i ett lopp per dag vilket går ut på att hitta de fem främsta i ett lopp. Man kan vinna på att ha hästarna i rätt ordning, vilken ordning som helst samt även ”tröstvinster” om man har markerat ett visst antal hästar som placerar sig topp-fem. På söndagar är det alltid en garanterat vinstpott om 500 000 euro. Under 2019 var toppvinsten på Quinté+ drygt 800 000 euro. Ordinarie radpris är två euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.