Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Gocciadoro stängs av

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Svenskt Travsport bestraffar både Alessandro Gocciadoro och den aktuelle skötaren efter värmningsdrivningen i Örebro.

Publicerad:

Svenskt Travsport bestraffar både Alessandro Gocciadoro och den aktuelle skötaren efter värmningsdrivningen i Örebro. I ett pressmeddelande presenterar nu Svenskt Travsport påföljderna efter en uppmärksammade värmningsdrivningen av Zarina Bi på Örebrotravet i lördags. Skötaren som utdelade slagen döms till 18 månaders körförbud och beträdandeförbud. Utöver det bestraffas han med 20 000 kronor i böter. Den ansvarige tränaren Alessandro Gocciadoro döms till sex månaders körförbud och en månads anmälningsförbud.

– Den massmediala spridningen av händelsen på Örebrotravet har varit enorm och kopplingen är stark till Alessandro Gocciadoros stall och verksamhet. Det är inte heller första gången hans namn är inblandat i sammanhang där det blir negativ publicitet och stor uppmärksamhet på situationer som ligger mycket långt ifrån hur Svensk Travsport anser att hästar ska behandlas, säger Maria Croon.

Utöver det skriver ST att godkännandet av Alessandro Gocciadoros svenska filial återkallas.

– Den svenska travsporten vilar tungt på hästvälfärd och hästen i centrum. De senaste dagarna har vi associerats med bilder och agerande som ligger mycket långt ifrån vår värdegrund och travsporten har tagit stor skada av det som skett. Det som har inträffat är helt oacceptabelt och hör inte hemma i vår sport, säger Maria Croon, VD Svensk Travsport.

Avstängningen mot skötaren gäller från och med 2 maj och Alessandro Gocciadoros dom gäller från och med 5 maj.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.