Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travhästägarnas krav: "Värna våra hästar"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Mikael Melefors, Travhästägarna. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Travhästägarna ger sig in i debatten om lördagens drivning. De önskar ett snabbt och kraftfullt agerande från Svensk Travsport.

Publicerad:

Debattinlägget är publicerat på Travhästägarnas hemsida och undertecknat av organisationens ordförande Mikael Melefors. Under rubriken "Värna våra hästar" skriver Melefors följande om drivningen av Zarina Bi

"Som hästägarkollektiv vill vi tävla på lika villkor med fräscha, friska och löpglada tävlingsindivider. Vi vill inte se sådana scener som utspelade sig på Örebro i lördags varken på tävlingsbanan eller någon annanstans. På det sättet ska inte våra travhästar behandlas. Det är övergrepp mot hästarna som inte kan accepteras och ett brott mot sportens eget tävlingsreglemente.

Att låta händelsen passera utan kraftfulla åtgärder skulle vara att kliva över anständighetens gräns och riskera travsportens framtid.
Vi förutsätter nu att Svensk Travsport nu agerar snabbt och med kraft och tydlighet. 

Våra hästars välfärd måste sättas i första rummet."

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.