Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ramona Hill fortsätter tävla

Foto: Lisa Photo
Foto: Lisa Photo

Får vi se årets hambovinnare i Europa nästa säsong? Mycket möjligt, säger hästens tränare till norska Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Tony Alagna berättar att Ramona Hill åtminstone ska tävla vidare som fyraåring.

– Hon har mycket mer att hämta. En hel och frisk Ramona Hill är både snabb och enormt stark, säger han till TGN.

Ramona Hill (e. Muscle Hill) avslutade fjolåret med finalseger i Breeders Crown för tvååriga ston. Efter en imponerade vinst i Del Miller Memorial i somras beslutade sig kretsen runt hästen för att utmana hingstarna i Hambletonian.

Ett lyckat drag. Ramona Hill vann både försök och final, men på hösten har hon inte visat sig från sin bästa sida.

– Hon har aldrig haft några problem med ben eller leder. Det är ryggen hon sliter med, säger Alagna.

– Vi skulle aldrig ha startat henne på en regntung bana i Kentucky Futurity. Där kom ryggproblemen tillbaka. Vi måste vara mycket mer försiktiga med henne.

Ramona Hill laddar nu batterierna med vintervila på Crawford Farm. Därefter tar förberedelserna till nästa säsong vid. En säsong som kanske innehåller en resa till Europa.

– Vi har det i bakhuvudet. Inte minst för att Ramona Hill är så stark. Dessutom reser ägarna gärna för att möta hästar från andra länder. Så det ser jag som högst sannolikt, säger Alagna till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.