Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tusenklubben i ny regi

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Tusenklubben kommer fortsättningsvis att skötas om av Nordiska Travmuseet i Årjäng. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Det blev stora negativa reaktioner när Svensk Travsport alldeles före nyår gick ut med att man lägger ner Tusenklubben. Men nu tar Nordiska Travmuseet över stafettpinnen.

Publicerad:

Det är Svensk Travsport som på sin hemsida berättar om nyordningen.

– Det känns helt rätt och naturligt att Nordiska Travmuseet tar facklan och arbetar vidare med Tusenklubben i ny tappning. Upplägget att hylla våra aktivas milstolpar och historiska prestationer passar perfekt in på muséet där exempelvis redan travsportens Hall of Fame finns, säger Johanna Unghanse, avdelningschef för marknad och kommunikation på Svensk Travsport.

Även Marita Arvidsson, museichef på Nordiska Travmuseet, känner sig nöjd med den här lösningen.

– Vi tycker att Tusenklubben passar perfekt att tas hand av oss på museet och är väldigt glada att vi fått förtroendet att ta över ansvaret. Vi kommer sätta oss ned för att se över hur vi exakt ska arbeta med detta och vilka ändringar som kan behöva göras. Men grunden i Tusenklubben, att vi vill lyfta fram och bevara den enskilda prestationen att nå tusen segrar, kommer att finnas kvar. Vi ser fram mot att välkomna nästa medlem och hoppas det sker inom kort.

 

Läs även:

https://www.travronden.se/travsport/travforbund/svensk-travsport/a/st-avslutar-arbetet-med-tusenklubben

https://www.travronden.se/asikter/kronika/lars-johan-holm/forbannad-under-arets-sista-arbetsdag

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.