Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden Bevakning får nytt utseende – och blir ännu bättre

Foto: Skärmbild från Travronden.se.
Foto: Skärmbild från Travronden.se.

Snart lanseras nya Travronden Bevakning – och blir en tjänst för alla prenumeranter.
Den omtyckta tjänsten ska fortsätta att utvecklas med fler funktioner och nya typer av bevakningar.
– Vi vet att många längtat efter förbättring och är glada att kunna presentera första steget mot någonting som vi tror kan förändra hur man följer hästar och travsporten, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Publicerad:

Travronden Bevakning, med Till Start, är en populär tjänst från Travronden som funnit i många år.

I samband med lanseringen av nya Travronden.se strax före sommaren drabbades den av tekniska problem och den temporära lösningen fick också skarp kritik från läsare och prenumeranter.

Sedan dess har TR Dev renoverat och nu kommer snart en första version av det nya konceptet.

– Vi har lyssnat på våra kunder och jag är glad över att kunna säga att vi äntligen har lyckats ta oss upp på första trappsteget med ett slitsamt projekt. Vi vet många läsare har ett känslomässigt band till tjänsten och är glada över att kunna erbjuda en förbättrad övervakning av hästar, säger Travrondens chefredaktör Joakim Svensson.

Kan bevaka 500 hästar

I den uppdaterade versionen av Travronden Bevakning kommer man – på ett enkelt och överskådligt vis – kunna söka fram hästar, välja att bevaka dem och få notifieringar när bevakade hästar kommer till start nästa gång.

Som mest kan man bevaka 500 starthästar i den molnbaserade tjänsten.

– Vi har flera tusen personer som har valt att sätta upp bevakningar för att kunna följa sina egna hästar och sina vänners hästar. En hel del använder den också för att vaka över så kallade ”nästagångare”, alltså hästar som blir extra intressanta att spela på i nästa start. Det är ett sätt att personalisera flödet och kunna välja vad man vill hålla ett extra öga på, säger Joakim Svensson.

Detta betyder att personer som följer fler än 500 hästar har till den 15 november på sig att välja bevakningar de vill behålla.

– Ur ett tekniskt perspektiv kan vi inte längre erbjuda kunder att ha 1000-tals bevakningar på hästar. Därför inför vi en, vad vi tycker är, en rimlig begränsning och ger alla en månad på sig att sortera i sina konton. Vi hoppas att de fåtal som berörs tar tillfället i akt att göra det, säger Joakim Svensson.

FAKTA

Så använder du Travronden Bevakning

SÅ GÖR DU TILL BEVAKNINGAR PÅ WEBBEN

 • Gå till travronden.se/bevakning/hastar eller öppna menyn ”Mitt konto” på Travronden.se och klicka på ”Bevakning.”
 • Välj ”Översikt” för att lägga till starthästar.
 • Skriv in namnet på hästen du vill bevaka och klicka på namnet.
 • Nu kan du välja att skriva in en kommentar eller att börja bevaka genom att klicka på den gröna knappt ”Bevaka”. Hästen läggs då till bland dina bevakade hästar.
 • Nu bevakar du hästen.

SÅ SER DU VILKA HÄSTAR DU BEVAKAR

 • Gå till travronden.se/bevakning eller öppna menyn på Travronden.se och klicka på ”Bevakning.”
 • Klicka på ”Bevakade hästar” i undermenyn, då listas alla dina bevakade hästar och ev. startanmälda hästar visas överst.
 • Genom att klicka på hästens namn kan du få mer information om hästen via travsport.se eller välja att gå till startlista på TravrondenSpel.se.
 • För att ta bort hästar klickar du på hästens namn och väljer ”ta bort startbevakning”.

SÅ SER DU VILKA HÄSTAR SOM ÄR STARTANMÄLDA

 • Gå till travronden.se/bevakning eller öppna menyn på Travronden.se och klicka på ”Bevakning.”
 • Klicka på ”Startanmälda” i undermenyn, då listas alla dina bevakade hästar och ev. startanmälda hästar visas överst.

SÅ ÄNDRAR DU DIN INSTÄLLNINGAR

 • Gå till travronden.se/bevakning eller öppna menyn på Travronden.se och klicka på ”Bevakning.”
 • Klicka på ”Inställningar” i undermeny, då listas dina alternativ och du kan välja hur du vill bli meddelande och när du vill ta emot meddelandet.
 • Via droppmenyer kan du också välja hur startanmälda och bevakade hästar ska sorteras för dig i tjänsten. Du kan välja mellan startdatum, namn och när den blev tillagd.

I tjänsten, som finns som app i Google Play och Appstore, kan man förutom hästar också kunnat bevaka spelformer och tävlingsdagar.

Nu är planen är att addera fler typer av bevakningar.

– Vi bestämde oss tidigt för att inte ”bara” flytta den till ny miljö och fortsätt som vanligt, utan också utveckla vidare enligt läsarnas önskemål. I utvecklingsplanen ligger möjligheter att bevaka ämnen, skribenter och även nyheter. Och mer. Faktum är att tekniken blir bättre och det finns allt bättre lösningar för att styra hur du vill få uppdateringar till dig. Det kommer vi att ta fasta på framåt, säger Joakim Svensson.

FAKTA

SÅ GÖR DU SOM VILL BEHÅLLA TRAVRONDEN BEVAKNING

• Den 30 november övergår nya Travronden Bevakning till att bli en del av Travronden Digital – som endast prenumeranter på Travronden har full tillgång till.

• Nuvarande användare som inte är betalande kunder kommer att få ett förmånligt erbjudande via mejl inom kort och har fram till den 29 november på sig att tacka ja.

• Därefter kommer tidigare registrerade användare, som ej betalar för Travronden, inte längre att ha tillgång till tjänsten Travronden Bevakning.

I samband med lanseringen och förbättringarna flyttas Travronden Bevakning in i tidningens digitala erbjudande – och blir därmed en del av tjänsterna som endast erbjuds prenumeranter. 

Fram till den 30 november har befintliga användare full tillgång och en möjlighet att bli kund.

– Vi har gjort förbättringar och ännu fler är på väg. Sånt kostar pengar, det tror jag att alla förstår. Då är det också rimligt att det blir en service för dem som betalar för att ta del av oss. För dem som i dag inte är betalande kunder har vi tagit fram ett särskilt bra erbjudande som vi hoppas att de ska finna värt att hoppa på för att fortsätta att få använda Bevakning, säger Joakim Svensson.

– Erbjudandet kommer via mejlutskick kommande veckor och fram till 1 december kan alltså alla som i dag har ett registrerat konto fortsätta att bevaka hästar precis som tidigare. Vi hoppas att man ska gilla det nog för att vara med och bidra med några kronor varje månad.

Nya Travronden Bevakning lanseras inom kort.

FAKTA

DETTA ÄR TRAVRONDEN BEVAKNING

Bevakning är en tjänst av Travronden där du ska kunna bevaka hästar, spelformer, ämnen och skribenter. Funktionerna kommer att släppas under hösten 2020 och vara tillgängliga för betalande prenumeranter (Travronden Digital). 

Travronden Bevakning finns också som app och kan laddas ned i App Store och Google Play. Där kan du logga in och få notifieringar som pushnotiser också.

Har du några frågor om tjänsten eller vill du att vi lägger till en ostartad häst i databasen, kontakta då webmaster@travronden.se. Observera att hästar som är registrerade i ett annat land än Sverige inte alltid finns i Svensk Travsports databas. 

Om du har frågor som rör din prenumeration eller ditt konto hör du av dig till info@trmedia.se.

FAKTA

DETTA KOMMER DU KUNNA FÖLJA I TRAVRONDEN BEVAKNING

Hästar. Med hjälp av tjänsten kan du enkelt hålla reda på när hästar du följer eller är intresserad av startar nästa gång. Skriv in hästens namn i sökfältet, klicka på namnet och nästa gång hästen dyker upp i en startlista skickas notifiering till dig. Du kan också skriva personliga kommentarer på enskilda hästar.

Ämnen (lanseras 2020). En service för dig som är särskilt intresserad av artiklar i enskilda ämnen eller som handlar om specifika lopp, platser eller personer. Gå in på en artikel som handlar om ämnet du vill följa och klicka på ”Bevaka”. Nästa gång Travronden skriver en artikel i ämnet skickas en notifiering till dig.

Skribenter (lanseras 2020). En tjänst för dig som har ett särskilt intresse av att följa eller läsa vad en krönikör eller skribent i Travronden skriver. Gå in på en artikel som är skriven av personen du vill följa och klicka på ”Bevaka”. Nästa gång personen skriver en artikel skickas en notifiering till dig.

Spelformer (lanseras 2020). En möjlighet för dig att hålla kolla på när startlistorna till en särskild spelform blir klara, när resultaten på en särskild bana är klara eller när det är jackpot-omgång. Gå in på ”Spelformer” och kryssa för det som intresserar dig. Nästa gång något av det inträffar skickas en notifiering till dig.

Nyheter (lanseras 2020). En nyhetstjänst för dig som vill hålla dig uppdaterad med de stora händelserna i Travsverige. Kryssa i rutan under inställningar på ”Bevaka nyheter” och få notifieringar varje gång en större nyhetshändelse inträffat.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.