Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fulländad dag för Redén: "Har fått lugna mig"

Dagen började på bästa sätt med beskedet att Delicious U.S. är dräktig med Daley Lovin. Men det skulle bli ännu bättre för Daniel Redén.

Publicerad:

Under själva Olympiatravsfinalen mådde dock inte Daniel Redén speciellt bra. Vilken tränare skulle ha gjort det efter den blytunga resa som Propulsion fick?

– Man är tävlingsmänniska och under loppet lever jag mig verkligen in i det som händer. Jag jobbade, svor och var arg, det var allt på en gång. Nu känner jag mig väldigt lättad över att min häst ändå klarade av det hela.

"Så många växlar"

Redén har redan sagt det mesta om Propulsion, men frågan är om inte den prestation som hästen svarade för i dag är hans allra bästa?

– Vilken kämpe Propulsion är. Tänk att det finns så många växlar i en häst som hunnit bli åtta år och i hela sitt liv slagits mot de allra bästa. Det är otroligt.

När det gäller Propulsions inställning till sitt jobb hade förstås Redén bara rosor att strö.

– Propulsion är säkert den tuffaste häst som jag kommer att ha kontakt med under mitt liv. Han är fantastisk.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS