Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget kval till Yonkers Trot

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Gimpanzee slipper kvala till Yonkers Trot. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En kvarts miljon dollar till vinnaren – ändå anmäldes bara sju hästar till årets upplaga av Yonkers Trot. Därmed ställs helgens uttagningslopp in och hela skaran går direkt till finalen som körs den 31 augusti.

Publicerad:

Så var proceduren även förra året då Six Pack och Åke Svanstedt stod som vinnare av det andra benet av Triple Crown. Den här gången tar Svanstedt ut Sheena's Boy samt hambofyran Soul Strong.

Bland de sju i årets startfält hittar vi även Osterc från Per Engbloms stall samt Marcus Melanders Gimpanzee. Den senare fick sin långa segersvit bruten i försöket till Hambletonian (där han sedan var finaltrea), men på Yonkers Raceway är han fortsatt obesegrad efter fyra starter.

När kvalet till Yonkers Trot nu ställdes in värmer Gimpanzee i stället upp i New York Sire Stakes på Batavia Downs i helgen, berättar ägaren Anders Ström.

Övriga anmälda till Yonkers Trot är HL Revadon, Livinonthedash och No Drama Please. Ingen av dessa var med i Hambletonian.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.