Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsions prispengar återbetalade

Foto: TR BILD
Propulsion på Vermo. Foto: TR BILD

Stall Zet har betalat tillbaka prispengarna som Propulsion tjänade i Finland och Frankrike.
Det skriver Hevosurheilu.

Publicerad:

Propulsion gjorde två starter på finsk mark. Båda i Finlandia-Ajo. Han vann loppet 2016 och slutade tvåa året därpå, men diskades i efterhand i bägge fallen sedan det fastslagits att han blivit nervsnittad.

De två starterna inbringade 155.000 euro. Pengar som ägaren Stall Zet nu betalat tillbaka, rapporterar Hevosurheilu.

Den finska sajten skriver även att Stall Zet gjort samma sak med prispengar som Propulsion tjänade i Frankrike och att de två förbundet hjälpts åt i processen.

– De har tagit sitt ansvar. Det var också fint att se att samarbetet mellan centralorganisationerna fungerar, säger Sami Kauhanen, som är vd för Suomen Hippos, till Hevosurheilu.

Här i Sverige tjänade Propulsion 26,3 miljoner kronor. I höstas berättade Svensk Travsports vd Maria Croon att förbundet kvittat en del av den summan mot de pengar som Stall Zets hästar sprang in under september månad.

Fallet Propulsion är fortfarande ett öppet ärende sedan Stall Zet verklagat Stads beslut på flera punkter. Det ska nu hanteras av överdomstolen, men  förhandlingarna sköts nyligen upp. Något nytt datum är ännu inte bestämt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.