Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spelet runt Face Time Bourbon – är Björn Goop petad eller inte?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Segergänget, inte längre ett team? Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Stämningen runt Face Time Bourbon är infekterad.
Efter andraplatsen i Prix de France kan Björn Goop petas.
Huvudägaren Antonio Somma meddelar via sitt Twitterkonto att beslut kommer att offentliggöras på torsdag.

Publicerad:

Björn Goop har skött kuskandet med mycket stor framgång bakom Face Time Bourbon. 24 segrar har duon tagit tillsammans, varav två Prix d’Amérique-segrar och ytterligare en mängd Grupp I-triumfer. Efter helgens andraplats i Prix de France har det dock varit irriterad.

Efter loppet twittrade den franske journalisten Claude Piersanti att huvudägaren Antonio Somma uttryckt: ”Ett misstag till och Björn Goop kör inte Face Time Bourbon.”

Så säger Somma i italiensk press

För italienska facktidningen Trotto&Turf utvecklar Somma:

– Kanske är tiden kommen för att byta kusk, Face Time Bourbon har förlorat få lopp i sin karriär och vid förlusterna har Björn Goop begått något misstag. Han är en fantastiskt kusk, men det finns fler på hans nivå i Europa.

Huvudägaren säger sig också vara besviken med Björn Goops tweet efter loppet i söndags:

”I dag förlorade vi fajten på Vincennes, men vi kämpade väl. Stora gratulationer till Délia du Pommereux-teamet och Éric Raffin som vann. Vi förlorade fajten, men vann kriget (Pd’A, reds. anm.) för två veckor sedan. Vi lär från förlusten och vi kommer tillbaka starkare. Face Time Bourbon är en mästare.”

Ville se en ursäkt

– Jag hade föredragit ”förlåt, jag gjorde fel”, men i stället kom det något annat, säger Somma till Trotto&Turf.

Det är enligt hans utsago inte heller aktuellt med att variera kuskar beroende på tävlingsland då hästen inte ska matchas i utlandet, med möjligt undantag för belgiska Mons, under 2021. Éric Raffin – som kört Face Time Bourbon två gånger och vunnit båda gångerna – nämns i intervjun som en tänkbar ersättare.

Detaljen som påverkade styrningen?

Under tisdagen gav tränaren, Sébastien Guarato, sin syn på loppet där Face Time Bourbon rusade i ledningen:
– Enligt mig gjorde hästen ett starkt lopp men han blev het när ena skygglappen åkte ned över ögat, säger han till franska facktidningen Paris-Turf.
Han säger även att det inte är han som beslutar om det blir ett kuskbyte. 

Beslut meddelas på torsdag

Efter publiceringen uppgav Paris-Turf på Twitter att de nåtts av informationen att Éric Raffin kommer att köra Face Time Bourbon i Prix de Sélection på Vincennes den 6 mars.

Det är dock inte beslutat enligt huvudägaren Somma som kort efter den tweeten själv använde mikrobloggen för att klargöra:
”På torsdag klockan 11 kommer beslut att meddelas i Equidias livesändning.”

UPPDATERING: Senare under onsdagen uttalade Éric Raffin till Paris-Turf att han tackat ja till att köra Face Time Bourbon. 

Travronden har, utan framgång, sökt Björn Goop vid upprepade tillfällen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.