Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Negativt provsvar räckte inte för Westerholm: "Ett misslyckande"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Nicklas Westerholm. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Negativt provsvar i Sverige.
Ytterligare ett test i Norge.
Det räckte inte för Nicklas Westerholm – han fick inte köra Oaks för kallblod på Momarken i går.
– Inte någon lyckad dag precis, säger han.

Publicerad:

Med det treåriga kallblodsstoet Pegasus Mia (e. Hellin Faxen) – för övrigt född på Norges nationaldag – hade han siktat mot Norskt Trav-Oaks som avgjordes på Momarken i går. 

Som Travronden tidigare rapporterat om har riktlinjerna ändrats i Norge och det krävs negativt covid19-test för att få köra lopp. 

Nicklas Westerholm hade fått informationen – men det visade sig varit krångligare än så.
– I onsdags tog jag ett test i Sverige som var negativt, sedan åkte jag till Norge och tog ett test i fredags. Problemet var att det inte räckte med det svenska provsvaret, jag behövde även svar på det norska.

Negativa får inte svar på pränt

Här började problemen.

– De har en annan metod för provsvar. De som är positiva får svar så snabbt som möjligt medan de negativa bara får svar slumpmässigt, så är man negativ får man ingen återkoppling. Det blev moment 22, för banan ville att jag skulle visa upp ett negativt provsvar vilket inte gick eftersom jag inte fick något…

Han fick inte komma in på banan och Adrian Akselsen Solberg fick ersätta honom bakom Pegasus Mia i Oaks och Kalashnikov i ett annat lopp. Kalashnikov galopperade i striden och Pegasus Mia blev fyra med galopp och tjänade drygt 39 000 svenska kronor.

– Ett misslyckande. Jag hade siktat på att vinna Oaks med henne. 

“Inte det första stället man tittar efter”

Inte så mycket Norge för dig framöver nu då?

– Nej, inte det första stället man tittar efter. Det var synd att inte jag fick informationen om hur det gick till – inte ens banan kände till metoden. För som det är nu hade det inte spelat någon roll om jag åkt dit en månad i förväg då jag ändå inte hade fått något negativt provsvar att kunna visa upp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.