Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Påskens lördags-V75:a flyttas till Sverige

Foto: Pressbild/ATG
Nicklas Jonsson, hästspelschef på ATG. Foto: Pressbild/ATG

Norska coronarestriktioner gör att tävlingsplaneringen ändras ordentligt.
V75-omgången på påskafton flyttas från Klosterskogen till Halmstad och Bjerkes V86-sax veckan därpå flyttas till Åby.

Publicerad:

Den senaste tiden har det varit tvära kast kring travtävlandet i Norge med anledning av coronarestriktioner på lokal nivå som förändrats. Påsken är en tävlingstung period i travet vilket också, för spelarna, inneburit en norsk V75-omgång under en mängd år.

Så blir det inte i år. Klosterskogens V75-omgång på påskafton den 3 april kommer att avgöras på Halmstad där sju av de elva loppen kommer att ha förstapris om minst 60 000 kronor.

Som en konsekvens av att Halmstad kör lördagen 3 april plockas deras tävlingsdag den 5 april – med Grand Slam 75-spel – bort och i stället arrangeras den på Hagmyren.

Planen var att Bjerke – sedermera Biri – skulle ansvarat för halva V86 Xpress-omgången den 7 april, vilket nu flyttas till Åby och där blir konsekvensen att Åbys tävlingar den 8 april tas bort. 

ATG tackar Svensk Travsport

– Vi har i samtal med Norsk Rikstoto kommit fram till att det här är den bästa lösningen i det läge som råder i Norge just nu. Med det här gemensamma beslutet skapar vi bäst förutsättningar för att kunna genomföra tävlingarna. Vi är också tacksamma för att Svensk Travsport snabbt sett över vilka möjligheter som finns och hittat lösningar för de aktuella datumen, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.