Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk derbylycka i Berlin?

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Peter Untersteiner försvarar den svenska äran i Tyskt Travderby på söndag genom Toto Barosso. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Den tyska derbyhelgen i Berlin står för dörren och det finns svenskt intresse i såväl Derbyt som Derbystoet.

Publicerad:

Banan Berlin-Mariendorf bjuder upp till trippeltrav fredag-söndag, där kulmen är söndagens final i Tyskt Travderby. Där har vi ett svenskt ekipage att hoppas på – Peter Untersteiner bakom egentränade Toto Barosso (e. Ready Cash). Den treårige hingsten kom till start i försöksloppet med tre segrar hemma i Sverige på tio starter och cirka 180.000 kronor på kontot. Nu blev det en andraplats för Jörgen Sjunnesson i det försök som vanns av Wolfgang Nimczyk-tränade Straight Flush (e. Pastor Stephen). 

Den sistnämnde har tre finalister, även försöksvinnnaren Cunningham (e. Love You) och försökstrean Venture Capital (e. Broad Bahn). Klart snabbast av de fyra försöksvinnarna var dock Arnold Mollema-tränade Keytothehill (e. Quite Easy), som Heinz Wewering vann med på 1.12,5a/1900 meter. Det var hästens sjätte raka vinst och han får gälla som förhandsfavorit. Wewering sätter sig upp på nytt och har chans på sin nionde seger om kusk.

Svenska framgångar? Jo, Stig H Johansson-tränade Nu Pagadi segrade 2008, men annars är det tunnsått. Tomas Malmqvist-tränade Flying Fortuna slutade dock tvåa 2017. Förstapriset på söndag är 94.525 euro.

I Derbystoet, som avgörs på lördag, finns två svensktränade hästar med i finalen. Såväl Conrad Lugauers Jeopardy (e. The Bank) som Timo Nurmos Raya (e. Raja Mirchi) vann sina respektive försöksheat och tillhör favoriterna till slutsegern. Lugauer är själv på plats och kör medan Dennis Spangenberg får chansen bakom Raya. Jeopardy var den klart snabbaste försöksvinnaren på 1.14,5a/1900 meter och här har Lugauer lite chans att ta sin första seger i loppet. 

Däremot har han segrar i Derbystoet i Österrike vid två tillfällen och även Derbyt i såväl Österrike som Schweiz. Förstapriset på lördag är 41.675 euro. Noterbart är att även Jörgen Sjunnesson och Christoffer Eriksson kör lopp under helgen i Berlin.

Här är startlistorna till trippeltravet i Berlin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.