Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eskilstunas tisdagstävlingar flyttas till Solvalla

Foto: Maria Holmén/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Tisdagens tävlingar flyttas från Eskilstuna till Solvalla. Foto: Maria Holmén/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Tisdagens tävlingar i Eskilstuna flyttas. På grund av tjällossning kommer loppen istället att avgöras på Solvalla.

Publicerad:

– Det är alltid problematiskt i tjällossningstider att hålla ihop banan och vi har haft ett dramatiskt väderomslag från femton minus till åtta plusgrader. Hade det fått gå någon dag till så hade vi kanske klarat av att få banan i tävlingsdugligt skick och vi har verkligen jobbat stenhårt för att lösa det här. Men vi hade ett möte med banveterinär och även tränare på banan och vi kunde konstatera gemensamt att det var bäst att flytta tävlingarna för att kunna garantera säkerheten för våra hästar och aktiva, säger Michael Wallin, sportchef på Eskilstuna, i ett uttalande på förbundets hemsida.

Tävlingsdagen inleds klockan 18.20. Det planerade kvalloppet kommer dock att ställas in.

ATG arrangerar V64-spel till tävlingarna och meddelar att spelet fortsatt görs till Eskilstuna. Spelbolaget meddelar också att återbetalning är möjlig.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.