Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Harran Boko klar för Prins Daniels lopp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Harran Boko, här med skötaren och delägaren Simon Mitman samt Marc Elias. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Conrad Lugauers Harran Boko kan ta en plats i Elitloppet.
Han fick i dag en inbjudan till H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet den 23 maj.
– Jag ser verkligen fram emot loppet, säger Lugauer i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Gävles tävlingsdag veckan före elitloppshelgen har under ett antal år varit ”sista chansen” för en plats i Elitloppet. Vinnaren av Gulddivisionen, tillika H.K.H. Prins Daniels lopp, får en plats i Sveriges största lopp för den äldre eliten. 

Nio platser är tingade vinnarna i guldförsöken sedan 20 mars, resterande tre platser tillsätts av Gävle Travsällskap i samråd med Svensk Travsport. I veckan fick Gareth Boko en inbjudan och nu har hans före detta stallkamrat med samma uppfödare fått en plats: Harran Boko.

Harran Boko är en flitig V75-häst som tagit sig upp i högsta klassen och senast avslutade han vasst som trea bakom Dragster och Sorbet. Noterbart är att han stod utan startpoäng i vintras varför han comebackade i ett breddlopp tillsammans med sin skötare och ägare Simon Mitman.

– Avslutningen i Örebro var helt otrolig. Han vann ju på 09,9 förra året och är ännu bättre nu och får vi ett bra spår är han ett segerbud. Det finns fler växlar som bike och rycktussar, men vi får se hur det blir med tanke på hur snabbt han avslutade loppet senast. Jag ser verkligen fram emot det här loppet, säger Conrad Lugauer i ett pressmeddelande.

När Nahar vann Elitloppet 2013 gjorde han det via Gävle-vägen. Han vann på 1.09,7 i Gävle och på en kladdig Solvallaoval vann han, något överraskande, Elitloppet veckan efter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.