Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gareth Boko klar för Prins Daniels lopp

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Kretsen kring Gareth Boko har tänkt om.
Nu spänner tränaren bågen och öppnar samtidigt dörren för Elitloppet.

Publicerad:

Gareth Boko imponerade stort när han travade 1.09,9 i Kalmar i fredags. I måndags berättade tränaren Jerry Riordan att han hade pratat med en av ägarna och kommit fram till att Elitloppet inte var aktuellt.

Redan under tisdagen var tongångarna annorlunda när ägarna Darko Stankovic och John Bootsman intervjuades av Trav 365.

– Vi har öppnat upp för Elitloppet, ja. Han har en lång skadehistoria, hästen, men om Jerry tycker att han är bra – då kör vi. Vi startar i Prins Daniels lopp, så får vi se, sade Bootsman till Trav 365.

Tagit loppet bra

Under onsdagen meddelade Gävletravet att Gareth Boko är inbjuden och klar för Prins Daniels lopp 22 maj, helgen innan Elitloppet.

– Vi har funderat och eftersom han har tagit loppet på bästa sätt och känns superfin, så vill vi starta honom i Gävle som alltid har en perfekt bana. Vinner vi och allt känns bra, så stänger vi inte dörren för Elitloppet, säger Riordan i pressmeddelandet.

Vinnaren av Prins Daniels lopp belönas med 400.000 kronor och en inbjudan till Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.