Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kval till Speedrace även i Gävle

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Olle Alsén och M.T.Insider vid segern i Speedrace förra året – vilket också var hästens tredje titel i loppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tidigare i veckan stod det klart att Umåker kommer arrangera kvalificeringslopp till Speedrace för både varm- och kallblod. Möjligheter att kvala in till de loppen ges även i Gävle i början av maj.

Publicerad:

Gävletravet arrangerade uttagningslopp till Speedrace för varm- och kallblod redan under fjolåret. Banan i Gästrikland arrangerar varsitt lopp för varmbloden och kallbloden över 1140 meter där respektive vinnare, förutom 50.000 kronor i prispengar, tilldelas en direktplats till Speedrace på Solvalla under elitloppshelgen.

– Vi har kört den här sprinten sedan 2014 för varmbloden och för kallbloden de tre senaste åren. Förra året körde vi loppen samma dag som uttagningslopp till Solvallas speedrace och det känns kul att vi kan fortsätta vårt samarbete med Solvalla även i år, säger Mathias Gustafsson, sportchef på Gävletravet, till banans hemsida.

Uttagningsloppen i Gävle avgörs 7 maj medan de på Umåker körs 13 maj. Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, uttalar sig på Gävletravets hemsida och är nöjd över att det ges möjlighet att kvala in till Speedrace på flera håll.

– Förutom att vinnarna blir direktkvalificerade till loppen kan det dyka upp hästar som jag inte har tänkt på som kan visa upp sin startsnabbhet och därmed bli aktuell för Solvalla, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.