Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos anmäld till kvallopp

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Aetos Kronos efter segern i Jubileumspokalen 2021. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Han har inte startat sedan andraplatsen i EM för femåringar på Åby för drygt ett år sedan. Efter en allvarlig sjukdom är Jerry Riordans Aetos Kronos på väg tillbaka – på måndag kvalar den elvafaldige miljonären på hemmabanan i Halmstad.

Publicerad:

Jerry Riordan har i tidigare intervjuer meddelat att Aetos Kronos rehabilitering gått snabbt framåt den senaste tiden. Nu är den sexårige hingsten så pass återställd att han är redo för kval. Måndagen den 24 oktober finns han med i kvalloppet hemma i Halmstad med Johan Untersteiner i sulkyn.

Jerry Riordan hade siktet inställt på förra vintermeetinget med sin stjärnhäst men den satsningen fick avbrytas då Aetos Kronos drabbades av Horners syndrom och förlamades i halva ansiktet. Något han drabbades av efter ett besök hos veterinär i oktober förra året.

Utöver segern i Jubileumspokalen utmärker sig även segrarna i Breeders Course-finalen som treåring, i bägge E3-finalerna, Kungapokalen samt tredjeplatsen i Svenskt Travderby.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.