Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oblivion spurtade sylvasst till seger i Treåringseliten för ston

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I Treåringseliten för ston gick segern till Oblivion. En häst som inledde sin karriär hos Marcus Melander i USA, precis som vinnaren av den öppna klassen.

Publicerad:

Att Marcus Melander blivit en maktfaktor i travvärlden har inte undgått många. Han har skördat enorma framgångar med sina unghästar i USA och på Solvalla blev det succé för två av hans tidigare adepter.

Hell Bent For Am, som tävlade för Melander som tvååring, vann Treåringseliten och i klassen för ston ville Oblivion inte vara ett dugg sämre. Hästen lämnade Marcus Melander för Reijo Liljendahl efter tvååringssäsongen i USA – en säsong som inte gick som det var tänkt. I Sverige ser hästen däremot att trivas alldeles utmärkt och under söndagen tog hon andra segern på tredje starten i sitt nya hemland.

Oblivion fick en fin smygresa av Ulf Ohlsson och vann på 1.12,0/1.640 meter. 200.000 kronor var vinsten värd.

Muscle Hill-dottern är undan Donatela Lightning och börjar nu betala av de 150.000 dollar hon kostade på Lexington-auktionen 2018.

– Jag måste säga att jag är lite överraskad. Hon har känts fin i de tidigare starterna, men det var tuffare motstånd i dag. Hon hade en sylvass avslutning efter att ha fått ett fint lopp, vilket behövdes för att vinna. Jag måste säga att det var en trevlig överraskning, berättade Ulf Ohlsson efteråt.

Mamman Donatela Lightning gick till avel som treåring. Mormor är Flash Lightning som bland annat slutade tvåa i Kentucky Futurity. Hon tjänade 286.674 dollar under sin karriär.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.