Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk topphäst såld

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
El Diablo B.R. vann semifinal för Björn Goop i söndags. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Trav og Galopp-nytt rapporterar att Derbyvinnaren och Breeders Crown-aktuelle El Diablo B.R. har fått nya ägare.

Publicerad:

Den norska travtidningen skriver att El Diablo B.R. (e. Muscle Hill-Fiery Chip) sålts till en internationell konstellation av två svenskar (Lars Waaler är en av dem), italienaren Roberto Toniatti och norske Börre Höibye. Höibye har Deseks AB och bland annat fött upp de svenska toppfyraåringarna Heavy Sound (e. Ken Warkentin-Illustre November, 4,7 miljoner kronor) och Spoil Me (e. Going Kronos-Mystical Ann, 3,6 miljoner kronor).

El Diablo B.R. inledde tävlingskarriären hos Trond Smedshammer i USA och i Norge har han tränats av Frode Hamre. Hos Hamre segrade hästen i Norskt Travderby i mitten av september. Närmast kommer fyraåringen från två segrar på svensk mark, försök och semifinal i Breeders Crown och den 6 november startar han i finalen i Eskilstuna.

Konstellationen har köpt El Diablo B.R. både för tävling och med tanke på hans avelsvärde. Enligt Trav og Galopp-nytt blir hästen kvar hos Frode Hamre i Larvik. Fyraåringen har totalt gjort 23 starter (12-2-0) och tjänat 1,8 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS