Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon har gjort allt för oss – då ska vi göra allt för henne"

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Diana Zet och Daniel Redén. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Diana Zet är på bättringsvägen efter skadan hon ådrog sig i samband med segern i Derbystoet. Men någon mer start i år kommer det inte att bli.

Publicerad:

I samband med att Diana Zet passerade mållinjen som vinnare av Derbystoet trampade hon sig illa. Nu, en knapp månad senare, har hon så sakteliga börjat tränas igen.

– Det ser klart mycket bättre ut än vad jag kunde hoppas på. Det har vuxit ihop fint, men det finns lite svallkött och hon kommer att få ett ärr. Det var verkligen inget vackert tramp och det kommer att ta tid, men hon skrittar och får röra på sig nu. Vi kommer att mjukstarta igång henne, säger Daniel Redén.

Solvallatränaren slår fast att Diana Zet inte kommer att starta mer i år. Därmed missar Diana Zet Breeders Crown.

– Säsongen är över. Det är helt uteslutet att hon startar där. Hon ska få all den tid hon behöver för att bli bra. Hon har gjort allt för oss – då ska vi göra allt för henne, säger Daniel Redén.

Segern i Derbystoet innebar att Diana Zet blev det tredje stoet någonsin att ta hem trippeln: Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet. De två tidigare som lyckats med det är Viola Silas och Fama Currit.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.