Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adrian Kolgjini tackar nej med Upstate Face

Foto: TOM JÖNEHAG
Upstate Face och Adrian Kolgjini. Foto: TOM JÖNEHAG

Under fredagskvällen berättade Solvalla att folket ska avgöra vilken häst som får den 16:e och sista platsen i Elitloppet.
Fyra nominerade hästar presenterades.
Nu är det bara tre kvar efter att Adrian Kolgjini tackat nej med Upstate Face., vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Publicerad:

De fyra nominerade hästarna var Stoletheshow, Night Brodde, Calle Crown och Upstate Face.

– Jag snackade med Malmrot i måndags och då sa han att det kanske kunde bli en omröstning. Jag sa först ja, men nu känns det inte alls bra, säger Adrian Kolgjini till Aftonbladet.

Enligt tränaren är anledningen att han inte kan förbereda sin häst på rätt sätt och att det behövs minst tre veckor för att göra det.

– Inför Paralympiatravet kunde jag inte träna honom som jag ville, han hade ett tramp och för att det inte skulle gå upp fick vi köra lugnt, därför var han sämre senast. Jag trodde att han skulle få en biljett ändå. Jag kände mig given, speciellt när Admiral As fick en inbjudan efter att ha vunnit på en 13-tid, säger Kolgjini till Aftonbladet.

Omröstningen startar klockan 18.50 i kväll  och avslutas i morgon klockan 11.00. Solvallas sportchef Anders Malmrot berättar att ingen ersättare är aktuell. Calle Crown, Stoletheshow och Night Brodde gör upp i omröstningen. 

– Det är jättetråkigt. Det känns konstigt eftersom vi var överens om upplägget i söndags och då var Adrian helt med på det, säger Malmrot. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.