Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen start i Elitloppet för Etonnant

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Etonnant vid försökssegern i Elitloppet 2023. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Etonnant startar inte i Elitloppet.
Vinnaren från 2022 är inte redo för en tredje start på Solvalla.
– Om han skulle komma tillbaka och tävla igen är det inte förrän efter sommaren, säger Richard Westerink till Paris Turf.

Publicerad:

Det gångna vintermeetinget blev inte lyckat för Etonnant. Den senaste starten skedde den 10 december i Prix Bourbonnais där han underpresterade. 

Efteråt upptäcktes magsår och han missade därav Prix d’Amérique och resterande storlopp under vintern. 

Just nu jobbar Etonnant i aveln. För Paris Turf berättar tränaren Richard Westerink att det inte blir någon start i Elitloppet. Det är också osäkert om han ska fortsätta tävla.

– Jag var och tittade till honom på stuteriet förra veckan. Han återhämtar sig och vilar just nu efter en hovböld han fick i februari. Han bara joggar och går i hagen nu under betäckningssäsongen. Franck Leblanc, som han står hos, säger att han har blivit bättre de senaste dagarna. Jag ska tillbaka dit om tio dagar. Det blir inget Elitlopp för honom i vår, men jag åker helt klart dit som åskådare i år. Om han skulle komma tillbaka och tävla igen är det inte förrän efter sommaren, men absolut ingenting är säkert, säger Richard Westerink till Paris Turf.

Etonnant vann Elitloppet 2022, trots galopp i finalen. I fjol segrade han i försöket och slutade femma i finalen. Tioåringen har tjänat över 2,5 miljoner euro under karriären. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.