Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moni Viking klar för Elitloppet

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD
Moni Viking med Mikaela Johansson. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD

I fjol vann Moni Viking Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord.
I år kommer han att starta i Elitloppet.
Det innebär att Ecurie D. får ny kusk.

Publicerad:

Solvalla presenterade deltagaren under fredagsförmiddagen. Norskfödde Moni Viking (e. Maharajah) exploderade i utveckling under fjolåret. Efter en lyckad period i Frankrike vann han sedan Harper Hanovers lopp och Åby Stora Pris. 

I årets comebacken på skandinavisk mark vann han Orebro Int’l, då i träning hos ägaren Jan Lyng. Därefter har hästen flyttats till Björn Goops regi och då det sedan ett par år tillbaka inte är möjligt för en kusk att köra i båda elitloppsförsöken innebär det att Ecurie D., som tillhör favoriterna trots nederlaget i Paralympiatravet, får en ny kusk om han ställer upp.

– Så är det men jag vet inte mer än det. Jag bjöd in Moni Viking och fick i dag besked från Björn Goop att de vill vara med, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Erik Adielsson har kört Ecurie D. vid två tillfällen, bland annat i Fyraåringseliten 2020, men han är upptagen med Very Kronos. Ulf Ohlsson körde Ecurie D. i hans tävlingsdebut och Frode Hamre har själv kört vid ett tillfälle. 

Travronden har sökt Frode Hamre och Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.