Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk kris öppnar för Cleangame till Elitloppet?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jean Michel Bazires världsstjärna Cleangame var högaktuell för Oslo GP, men lär inte komma dit utan flyg. Det kan öppna upp för Solvalla och Elitloppet istället. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det är ingen nyhet att norsk travsport har stora ekonomiska problem. Inte ens Oslo GP verkar klara sig undan, vilket kan öppna för att Bazire istället tar ut Cleangame i Elitloppet.

Publicerad:

Det är Trav Og Galopp-Nytt som berättar om hur Oslo Grand Prix-helgen kan drabbas av neddragningarna. Detta i ett samtal med Bjerkes direktör Arnlioth Heltberg. De signaler som han fått tyder på att förstapriset i loppet kommer att sänkas från 1,5 till en miljon kronor. Sedan tidigare är det också klart att banan inte har råd att flyga in hästar till den här helgen.

TGN har även pratat med Jean Michel Bazire.
– De vill ha Cleangame till Elitloppet, men jag är inte väldigt intresserad av det. Kortlopp är inte hans distans, utan jag är mer intresserad av Oslo Grand Prix, säger Bazire till TGN.

När Bazire sedan får höra att inga hästar ska flygas in till Bjerke låter det emellertid annorlunda:
– Det visste jag inte, det ändrar situationen. Det är väldigt långt för hästarna att åka landsvägen mellan Paris och Oslo. Jag tror det blir svårt att få några franska hästar till loppet med det upplägget.

Arnlioth Heltberg blir nedstämd över Bazires uttalande.
– Det är trist att höra att en av världens bästa hästar kanske inte kommer till Bjerke på grund av logistiska skäl. Men tyvärr är det så här den ekonomiska situationen ser ut för oss just nu.

Solvalla kanske har lite större chans att få Cleangame till Elitloppet med tanke på Bjerkes problem. Arnlioth Heltberg berättar förövrigt också för TGN att Bjerke Cup troligen kommer att göras om till ett sprinterlopp. Det blir alltså bara ett lopp istället för två försök och en final samma dag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS