Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle klar för Sverigeturné – dissar Elitloppet

Foto: Micke Gustafsson
Bold Eagle och Pierre Pilarski. Foto: Micke Gustafsson

Bold Eagle kommer till Sverige – igen!
Franske stjärnan siktar mot en turné i sydvästra delarna i mitten av sommar. Loppen som är inplanerade är Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris.
– Jag har alltid drömt om att få honom till Åbytravet, säger Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Bold Eagles närvaro i Elitloppet har varit synnerligen omtalad. 
2017 vann han sitt försök på ett majestätiskt sätt på tiden 1.08,4/1 609 meter autostart. I finalen var han inte som bäst och i fjol överskuggades hela loppet av det startkaos som fällde honom.
Ägaren Pierre Pilarski uttryckte då att han inte kommer tillbaka till Elitloppet igen.

Först Åbergs – sedan Åby Stora Pris

Däremot kommer han till Sverige igen. Den dubble Prix d'Amérique-vinnaren – som tränas av Sébastien Guarato – tar sikte mot Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 30 juli för att sedan gå till Åby Stora Pris 10 augusti.

– Han kommer att vila från tävlande i maj och juni för att ladda upp inför loppen i Sverige. Vi ser fram emot att komma till Sverige och att visa upp honom för den svenska publiken som blev besvikna på Solvalla i fjol, säger Pierre Pilarski i pressmeddelandet.
Han har också önskemål om motståndare.
– Jag önskar att Propulsion, Readly Express och Aubrion du Gers också startar på Jägersro och Åby.

Enligt vad Travronden erfar kommer Bold Eagle att stallas upp i Sverige mellan loppen.

"Kan inte börja bättre"

För sportcheferna Jon Walter Pedersen och Mats Ahlkvist är förstås nyheten glädjande.
– Alla arrangörer vill så klart ha Bold Eagle och att börja fylla loppet med honom – det kan inte börja bättre, säger Ahlkvist.
– Det känns fantastisk kul. Jag har sett honom live nu under flera år och alltid drömt om att få honom till Åbytravet, säger Pedersen.

Förstaprisen i Åby Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial uppgår till två miljoner kronor respektive 1,609 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.