Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Délia du Pommereux aktuell för Paralympiatravet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Délia du Pommereux. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I vintras vann Délia du Pommereux Prix de France före Face Time Bourbon.
Nu kan det vara aktuellt med en start i Paralympiatravet.

Publicerad:

Sedan tidigare är franske hingsten Gelati Cut inbjuden och klar för Åbys miljonlopp Paralympiatravet som i år körs den 8 maj. Sportchefen, tillika tillförordnade vd:n, Jon Walter Pedersen öppnar för ytterligare franska inslag i loppet.

 

Giganten Face Time Bourbon är inte aktuellt – men väl stoet som spurtade ned honom i Prix de France: Délia du Pommereux.

– Vi har framför allt försökt med stona. En häst som vi jobbat med, där det också känts positivt, är Délia du Pommereux. Även Bahia Quesnot är ett namn vi tittat på. Det är inte så långt borta med Délia. Sedan får vi se vad som händer här hemma också, säger han till SportExpressen.

Paralympiatravet körs över 2 140 meter och har ett förstapris om 1,5 miljoner kronor. På lördag körs första delfinalen (Jägersro) och vinnaren där, liksom på Bergsåker 17/4 och Halmstad 24/4 är skyldig att starta i finalen. Fjolårsvinnaren Elian Web har också en cementerad plats.

FAKTA

Délia du Pommereux

Sto, 8 år, e. Niky
Vinnare av Prix du Bourbonnais (två gånger), Prix de France samt fyra i Prix d'Amérique 2021.
Tränare: Sylvain Roger

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.