Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Coronaviruset drabbar oss alla – så hanterar Travronden det"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Vi lever i allvarsamma och ovissa tider.

Regeringar i Europa, USA och Asien utlyser undantagstillstånd och världen runt omkring oss stängs ned för varje dag som går. I Sverige är gränserna fortfarande öppna, men statsminister Stefan Löfvén och Folkhälsomyndigheten har manat till stor försiktighet och så gott som dagligen kommit med nya restriktioner, sanktioner och sanerande nödåtgärder för hålla nationen flytande.

Vad vi vet just nu är att minst en person har dött i Sverige, att fler sannolikt kommer att göra det och antalet smittade av covid-19 fortfarande ökar mycket snabbt. För dig som vill följa utvecklingen kan jag rekommendera SVT:s realtidsgrafik som du hittar här.

I Norge och Danmark – som nyligen stängt ned sina gränser – körs inte längre några travlopp medan den svenska travsporten fortfarande tävlar med uttalade och tydliga restriktioner. Till exempel körs loppen utan publik och alla aktiva uppmanas att följa riktlinjer som skickats ut.

En direkt konsekvens av det är att Momarken inte kommer att arrangera V75 på lördag, den omgången flyttas istället till Bergsåker och får en förskjuten anmälan, vilket innebär att Travronden tappar en produktionsdag till tidningen och tvingas jobba på ett annat sätt för att få ihop Travronden Spel och Travronden Sport. Min upplevelse i dessa svajiga och oroliga tider är Travrondens redaktion står stark och redo för redaktionella utmaningar och påfrestningar, som vi alla hoppas inte ska bli långvariga. För dig som inte vill vänta på en papperstidningen så uppdateras Travronden.se och TravrondenSpel.se, som alla prenumeranter har full tillgång till eller kan prova på i två månader för endast 29 kronor, löpande.

Du kan känna dig försäkrad om att vi kommer att göra vad som står i vår makt för att upprätthålla vår informationsgivning till alla travintresserade – samtidigt som vi bidrar till att minska smittspridningen och dämpa samhällseffekterna. 

För ingen behöver längre tvivla på att coronasmittan kommer att få mycket allvarliga konsekvenser på det svenska samhället, inte minst för den redan utsatta sjukvården och svårt ansträngda realtidsekonomin. Det går i dag inte att överblicka situationen eller beräkna alla följder för sjukvård, verksamheter som stängs ned och egenföretagare som plötsligt står utan jobb.

På TR Media har vi vidtagit en rad åtgärder av omtanke för den redan så belastade samhällsstrukturen – och av omtanke för varandra och andra. 
Bland annat gör vi just nu detta (*uppdaterat lördag 14 mars 2020).

• Vi uppmanar alla medarbetare att arbeta på distans för att avlasta kollektivtrafiken och inte utsätta någon för riskplatser.

• Vi avstår från resor över landet som inte är absolut nödvändiga för verksamheten för inte riskera att bidra till smittspridning.

• Vi korrigerar även omgående vårt arbete efter alla de nya samhällsförutsättningar som kan tänkas uppstå till följd av händelseutvecklingen.

Det är en bekymmersam tid och vi har alla en skyldighet att fördröja spridningen av det smittsamma coronaviruset.

Ta hand om varandra.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS