Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Därför kan du inte längre köpa Travronden i butik"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Vi har gjort vad vi kan, men nu går det tyvärr inte längre.
Vid årsskiftet blir din Travronden en prenumerationstidning – endast för dem som vill ha tidningen i brevlådan eller läsa oss digitalt.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det brukar heta att ’allt har sin tid’. Ändå är det inte utan vemod jag skriver dessa ord till alla er som genom åren valt att köpa Travronden i butik. Från början sprang vi runt på Solvalla och försökte sälja så många exemplar av den nya travtidning som vi bara kunde. Med åren har vi utökat vår räckvidd och i dag är vi Sveriges överlägset största travtidning. Vi har stått uppställda i mängder av tidningsställ i såväl spelbutiker som dagligvaruhandel. Totalt har vi sålt många miljoner exemplar av tidningen till dig och dina travvänner.

Det är vi oändligt tacksamma för.

Det är vi otroligt stolta över.

Tyvärr tillhör den tiden en annan era. Världen ser annorlunda ut i dag. Travronden säljer inte längre i närheten av lika många fysiska exemplar av lösnummer som vi gjorde kring sekelskiftet. Faktum är att det gör varken Expressen eller Aftonbladet heller. Det har blivit både dyrare och svårare att sälja tidningar i butik. Prognoserna framåt ser dystra ut, inte minst med tanke på skenande priser och rusande kostnader på grund av inflationen.

 

Travronden har aldrig gjort mer spelinformation och journalistik än vi gör i dag.

Joakim Svensson, chefredaktör Travronden

Istället är det fler som väljer att prenumerera på Travronden. De som gör det säger att det bekvämare och enklare att få tidningen i brevlådan. Oftast får man den före alla andra och så kostar det inte längre lika mycket som att ta sig ned hela vägen till kiosk-Olle. 

Därför fattade vi alldeles nyligen det svåra beslutet att göra om Travronden till en prenumerationstidning. Vi kommer ut en gång i veckan och ger dig då hela 96-128 sidor med det överlägset största spelmaterialet inför såväl V75 som V86 och GS75. På köpet får du nyheter, reportage, fördjupningar och all bevakning samt självklart en rad digitala produkter. 

Travronden har aldrig gjort mer spelinformation och journalistik än vi gör i dag.

Det är hög tid att bli prenumerant och fortsätta läsa fjolårets tidskrift i Sverige. Som ett tecken på vår uppskattning har vi vaskat fram en avskedspresent som vi hoppas du ska gilla.

Ta chansen och följ med oss på en ny resa!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.