Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson: "Därför blir Travronden huvudpartner till STL"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Travronden har en lång och stolt tradition av att bevaka travsporten. Nu kliver man in som huvudpartner till STL. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Travronden brinner för att lyfta fram och berätta om världens bästa travsport.
Nu blir vi huvudpartner till Svenska Travligan (STL) – och ökar därmed rampljuset från minsta gräsrot till yttersta elit.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

På Travronden tar vi travsport på största allvar.

Via utsända har vi bevakat den svenska tävlingsscenen sedan 1932. Genom åren har reportrar, fotografer och korrespondenter varit på plats vid en oändlig mängd historiska prestationer och glädjestunder. Vi har skrivit så mycket och så många referat att inte ens en världsmästare i huvudräkning skulle få ihop antalet skrivna tecken. 

Kort sagt; Vi brinner för att berätta om det som händer och sker både på och utanför tävlingsovalen. Ingen vecka skiljer sig från den andra.

För oss känns det därför naturligt att ta nästa steg och kliva in som en huvudpartner till travsportens största och häftigaste liga, Svenska Travligan (STL). Framöver kommer vi att synas mer i travets finrum och kan på ett tydligare sätt vara med och lyfta den svenska travsporten, som redan i dag skänker glädje och spänning till så många.

FAKTA

• Varför sponsrar Travronden STL?
Travronden har bevakat travsporten sedan 1932. Vi brinner för att berätta om det som händer och sker. För oss känns det naturligt att lyfta fram och vara en del av travsportens finrum, på samma vis som Sportbladet är huvudsponsor till Svenska Hockeyligan (SHL).

• Vad innebär sponsorskapet av STL?
Att Travronden kommer att synas i alla sammanhang där STL finns. Vi kommer att exponeras på sajter, i vinnarcirklar och i olika former av material. Som huvudsponsor har vi också rätt att använda STL i vår marknadsföring och kommer att medverka på olika event.

• Hur kommer jag som kund att märka av STL?
Det gör du redan i dag fast du kanske inte har tänkt på det. Travronden skriver och bevakar STL både i tidningen och på sajten. Framöver kommer det att bli tydligare att det är de sportsliga händelserna och tävlingarna som är i fokus.

• Vad får jag som kund ut av detta?
Först och främst: Det är tack vare dig som prenumererar som vi kan ge tillbaka till travsporten på olika vis. Via samarbeten stöttar vi sedan tidigare unga som inte upptäckt travsporten, är på väg in i hästvärlden eller behöver stöd för att klamra sig fast i sulkyn. Det kan du vara stolt över. Självklart tittar vi också på fler sätt att utveckla och förbättra vårt samarbete. Vi lär får anledning att återkomma till det.

• Fler frågor?
Hör gärna dig med tankar och synpunkter till Travrondens chefredaktör, Joakim Svensson, på joakim.svensson@travronden.se.

Sporten tar nytt grepp

För många travintresserade är lördagarna i dag starkt förknippade med V75. Mer än STL. Trots att de faktiskt avgörs i stort sett samtidigt. Det är inte så konstigt som det kanske låter i utomstående öron. Travsportens spelbolag, ATG, har gjort ett utmärkt arbete med att bygga sitt poolspelskoncept, som i dag omsätter 100+ miljoner kronor per vecka och lockar 10 000-tals kunder att spela. 

V75 går som ett ånglok i överljudsfart. Det skapar passion och skänker pengar till travsporten på ett ovärderligt vis.

Tyvärr har en del av succéresan inneburit att spelet landat som en blöt filt över travsporten. Det kommersiella spelövertaget har stundtals verkat övermäktigt för andra aktörer. Till och med travsporten själva.

Fram tills nu. 

En nylansering av STL-konceptet har inletts. I fredags släpptes den första versionen av en ny sajt (svenskatravligan.se) och mer är på gång. Planerna på ST låter spännande och Travronden vill vara en aktiv del i arbetet att synas och samtidigt kasta ljus rampljus på travsportens största scen.

Ytterst står vi inför samma möjligheter och utmaningar – att synas och höras i bruset.

FAKTA

Så ska Travronden lyfta fram STL

  • Ännu mer sportrelaterat material i form av intervjuer, reportage och referat.
  • TV-klipp på alla STL-lopp
  • Referat och resultat på alla STL-lopp
  • Tydligare vinjetter och avdelning i tidningen 
  • Synliggörande av ligor och tabeller i STL
  • Text- och bildmaterial från Travronden på STL.se

Fler nyheter kommer framöver i Travrondens och STL:s kanaler.

Dessutom måste inte det ena, alltså spelet, utesluta det andra, sporten. Tvärtom. Travveckan är l-å-n-g och både sporten och spelet på hästar har sin plats i folks vardag. Men då måste det också betyda något när Örjan Kihlström vinner gulddivisionen. Precis som det en gång gjorde. I detta vilar ett gemensamt ansvar om att inte “bara” fastna i V75-spikar, V86-skrällar och reduceringsförslag – utan också om tävlingsförberedelser, livslång kärlek och outsinlig arbetslust.

Tack till alla kunder

Travronden lyfter redan i dag fram STL – utan att förbise V75. Vi lägger stort fokus på själva tävlandet samtidigt som vi skriver om gräsrötternas kamp, amatörernas drömmar och elitens matchningar. Allt som görs för att nå sportsliga framgångar på tävlingsbanan. Vi gör det utan att någonsin tappa våra granskande (och emellanåt kritiska) glasögon.

För det är precis vad våra kunder och läsare vill ha mer av.

Vi gör det tillsammans med er

Joakim Svensson, chefredaktör Travronden

De senaste åren har också Travronden separerat sporten från spelet, utan att för den sakens skull tappa samhörigheten. Båda utgör fortfarande viktiga delar av erbjudandet, men som kund kan du välja vad du vill ta del av. Det har varit mycket uppskattat. Vi hoppas så klart att fler (läs: alla) ska vilja ha allt, inte minst eftersom vi tycker att en god balans mellan sport och spel ger dubbelt resultat – och en bättre chans att konkurrera med andra sporter om tid, pengar och uppmärksamhet.

Så tack till alla som läser Travronden och är med och bidrar till att vi kan följa, bevaka, granska och berätta om det bästa vi vet. Nu tar vi ta nästa steg in på travsportens stora scener och kastar mer rampljus på dem som förtjänar det – våra profiler och hjältar.

Vi gör det tillsammans med er.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.