Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Därför sponsrar Travronden Lilla Elitloppet och ponnytrav"

Foto: TR BILD
Dolly Roll och Helena Lindqvist vinner "Lilla Elitloppet" före Kantarell med Johan Untersteiner i sulkyn. Foto: TR BILD

Travronden vill att fler unga som älskar travsport ska kunna följa sin dröm.
Därför sponsrar vi Lilla Elitloppet och ponnytravet på Solvalla.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det sägs att allt har en början (och ett slut). För er som i dag är aktiva och engagerade inom travsporten uppstod en gång en skärva av intresse i någonting.

Det kan ha hänt på morföräldrarnas gård.

Den kan ha fått liv i hästhagen invid skolan.

Eller ha uppstått sista söndagen i maj.

En sak som många har gemensamt är att det väcktes av en mindre häst, som till exempel en shetlandsponny eller ett gotlandsruss. För några leder det till en dröm om att vinna Lilla Elitloppet.

– Det är det största jag gjort, som Patrik Franzén utbrast när han och Fantom vann 2018.

Flera av våra största namn började intresset med just ponnytravare. Fråga bara Marcus Melander och Anette Lorentzon som i dag är framgångsrika travtränare på andra sidan Atlanten, och som en gång vann ponny-SM.

För andra tar kanske drömmen en helt annan väg och slutar det med ett livslångt, brinnande hästintresse.

Det är inte fy skam det heller.

Det är det största jag gjort

Patrik Franzén
FAKTA

Travrondens sponsorskap

TR Media, där Travronden ingår, har en vision om att ”få fler att älska trav”. Vi fäster särskilt fokus vid unga och uttrycker det i olika engagemang. Bland annat stöttar vi Björntaget, Guldklockan, Stig H-Akademien, Life After Racing och numera även ponnytravet och Lilla Elitloppet.

Som Sveriges ledande travtidning vill vi slå vakt och värna om de unga och deras körglädje. I våra ögon väcks och skapas det svenska travundret i berättelser om breddidrott och möjligheter.

I en omvälvande samhällstid behövs förebilder och drömmar kanske mer än någonsin. Inte minst när aktiviteten bland barn och unga minskar. Särskilda svårigheter verkar det finnas i ett få tjejer engagerade i idrott. Inom travsporten har vi möjlighet att göra skillnad, inte sällan råder omvända förhållanden bland (mindre) hästar och stallar. Det glödande intresset får inte tappas bort och gå förlorat.

– Jag har sett flera verksamheter som verkligen berört mig och visat hur hästen gör gjort skillnad för barn och ungas välmående, sade nyligen Malin Andersson, samordnare för HNS i Sörmland och Östergötland.

På Travronden pratar vi ofta om omtanke för travsporten och hur vi kan bidra till en renare, bättre och mer ansvarsfull travsport samt verkligen ”få fler att älska trav”.

Genom att sponsra drömmen om Lilla Elitloppet och ponnytravet vill vi föda och göda nya drömmar.

Tack för du, som prenumerant på Travronden, är med och bidrar till att göra detta möjligt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.