Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Det bästa av två världar – samlat på en plats"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Journalistik – och rörliga tv-bilder.
Nu får du det bästa av två världar på travronden.se.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Medielandskapet har det senaste årtiondet haft en hisnande utveckling. Det som en gång enbart var papperstidning handlar i dag om så mycket mer och annat. Det är podcasts, youtube-klipp, robotjournalistik och AI-statistik. För att nämna något.

• Den digitala tidningen har sedan flera år tillbaka hunnit om den analoga och dagsläsandet sker i dag till stora delar digitalt.

• Playtjänsterna, alltså -tvlipp och tv-sändningar via nätet, rusar och har snart passerat traditionell tv.

• Podcasts når snart fler än radiostationerna via radiorapparater och ljudböcker är under brant tillväxt.

• I branschmedia skrivs om att Expressen och Aftonbladet förvärvar rörliga sporträttigheter i parti och minut.

Och…

Ett historiskt besked för en anrik tidning

Joakim Svensson

Ja, jag skulle kunna fortsätta att rabbla siffror och trender en lång stund, men jag tror de flesta förstår vartåt resonemanget lutar.

Samtidigt som publicister – som Travronden – värnar om sin kära papperstidning behöver positionerna digitalt flyttas fram varje dag.

Därför känns det fantastiskt roligt och otroligt inspirerande att presentera nyheter att Travronden dagligen kan visa tv-bilder från svenska travlopp under hela sommaren.

Ett historiskt besked för en anrik tidning som härstammar från 1930-talet och har gjort pappersprodukter sedan urminnes tider.

Vår redaktion och våra medarbetare behöver också följa med i den tempofriska utvecklingen. Man skulle kunna säga att vi befinner oss i ett maratonlopp i 100-meterstempo. 2020 finns det inte längre någon väg bakåt för att få fler att upptäcka travsporten och tack vare ett unikt samarbete med ATG – som löper över hela sommaren – kommer Travronden att kunna visa ett stort antal lopp och höjdpunkter i rörlig bild.

 

Förra veckan kunde du som var uppmärksam till exempel se det nya tv-formatet ”Lira nästa gång” från Travronden Spel och kolla när Don Fanucci Zet visade konkurrenterna vem som blir allt räkna med i framtiden genom att vinna Sprintermästaren i suverän stil.

Och det var bara början på en lång och skön sommar med travsport på distans. Under de närmaste veckorna kommer du som läser om tävlingarna via våra kanaler också att kunna titta på ett urval av dagens och veckans bästa och mest spektakulära insatser i rörliga bilder. Bara det är värt ett dagligt besök på Travronden.se.

Där hittar du sedan länge referat och nyhetsrapportering under dygnets alla vakna timmar tillsammans med fördjupande journalistik och prisbelönta reportage i såväl berättande text som rörliga format.

TV:
Här avgörs Elitloppet 2020

Det bästa av två världar. Samlat på en plats.

Tack för att du och dina travvänner väljer att läsa Travronden och gör det möjligt för oss att ge dig ännu mer av världens bästa travsport.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.