Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Få saker är finare än ett gott lagarbete"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

I min bok finns få saker som är finare än ett gott lagarbete. Utan det skrivs ingen tidningshistoria.

Det 22 februari 1980 är ett magiskt datum i de sportsliga historieböckerna. Det var då ett energifyllt gäng amerikanska collegespelare sensationellt besegrade ”The Big Red Machine” i OS-finalen i Lake Placid.
Jag har sett matchen åtskilliga gånger för att jag älskar idrott och för att jag tycker det är det yttersta beviset för att allting är möjligt. Det ”omöjliga” går om man verkligen vill.
Vilja kan verkligen försätta stjär…berg.
Travronden har haft ett utmanande år och omställningen och omgörningen av tidningen, webben och verksamheten – som ännu bara är i startfållan – har stötts och blötts på tävlingsbackar och stallgångar. En del är positiva, en del gillar det inte och andra är nyfikna på vad vi håller på med.
Vi älskar det!
Men det är ingen enkel resa att förändra och nyskapa en traditionalistisk miljö, som travets värld är, och vara ”de många” till lags. Det behöver gå i rätt takt och kräver en lyhördhet av en knölval.
Samtidigt är vi ödmjuka och vet vi fortfarande har lång väg kvar att vandra, men ni kan vara säkra på att sällskapet som kliver in på redaktionen varje dag gör sitt allra yttersta för att utveckla och förbättra vår journalistik. För ert bästa.
Framåt sensommaren fick vi varma hyllningar när vi premierades med statyetter för ”Bästa travsajt” och ”Bästa längre berättande” i travvärlden. Nu når vårt arbete även utanför staketen på landets travbanor. Nomineringen till Tidskriftgalan visar att travjournalistiken någonstans mår väl och röner uppmärksamhet utanför tävlingsovalerna.
Det är glädjande, hedrande – och viktigt.
För endast om vi, alla passionerat intresserade, gör resan tillsammans kan vi åstadkomma en förändring värd att minnas.
Lite som med OS-guldet 1980 faktiskt.
Tack för att ni läser Travronden.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS