Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Så blev kampen om sista elitloppsplatserna en tävling – för dig"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Travronden har kommit över fyra av de sista restaurangplatserna på Kongressen på söndag.
Vill du och dina kompisar ha dem?
Då ska du titta på tv-sändningen ”Lottningen – en gång om året” som sänds på söndag kväll via våra kanaler.
Det lönar sig att prenumerera på Travronden.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Ni var många som hoppades in i det sista på att pandemin skulle släppa sitt plågsamma grepp om oss i god tid före mors dag.

Tyvärr visade sig smittkurvorna vara alltför höga (om än minskande) och antalet utdelade vaccindoser för få (om än ökande) förra veckan, vilket gjorde att regeringen valde att skjuta fram de tilltänkta lättnaderna i restriktionerna ytterligare en tid.

Elitloppet 2021 blir alltså (nästan) som Elitloppet var 2020 – det vill säga avgörs utan traditionsenlig publik. Glenn kommer inte att stå e-läktaren med sitt ”eviga” trummande, publikmyllrandet på publikplats uteblir och den bubblande smältdegeln dröjer ett tag.

Däremot finns det nu – äntligen! – ljusstrimmor över ladorna. Folkhälsomyndigheten har aviserat att den 1 juni, alltså bara några ynka dagar efter att Elitloppet avgjorts, ska vara någon slags brytpunkt för ett mer normalt vardagsliv.

Det går förstås att förgrymmas, förtvivlas och förundras över beslutet och den olyckliga tajmingen. Samtidigt är samhällsläget som det är och hoppet om en bättre höst känns plötsligare klarare och tydligare – om allt fortsätter i samma positiva riktning som i dag.

Travsporten råder inte över regeringens beslut. Solvalla råder än mindre över det. Och hästarna har inget att säga till om. Nej, vi kan mest förhålla oss till vad som beslutas och bestäms på högre ort.

Längtat till Elitloppet

Mitt i dessa dystra tankar kan Travronden nu presentera något som kanske kan vaska liv i hoppet hos dig som längta…t halvt ihjäl dig för att få uppleva Elitloppet på plats igen.

Solvalla kommer att ha delar av restaurangverksamheten öppen och ett begränsat antal bordsplatser erbjuds hästägare med startande häst samt gäster som valt att boka om 2020 års platser.

– Vi följer förstås noggrant alla regler och riktlinjer som finns, vilket innebär en hel del planeringsarbete och ändrade förutsättningar även för våra gäster. Vi planerar att endast öppna delar av Solvallas restauranger, allt för att göra besöket så tryggt och säkert som möjligt, sa Solvallas vd, Jörgen Forsberg, nyligen.

Sista platserna?

Detta fick Travrondens snillrika redaktör Jonas Möller att fundera och diskutera olika möjligheter med Solvalla. Till slut lyckades de, tillsammans, hitta ett sätt för oss att komma över ett helt bord i den fina Kongressen. Förmodligen det sista i sitt slag 2021.

Med R1 Bygg som sponsor har Travronden nu vaskat fram det kanske mest åtråvärda priset en travälskare kan vinna sista veckan i maj.

  • Fyra platser i Kongressen.
  • För dig och tre av dina vänner.

Affektionsvärdet är förmodligen högre än prisets värde på 10 800 kronor. Det motsvarar i alla fall 73 månaders digital prenumeration på Travronden.

Den stora frågan blev då: Om det ”bara” är ett sällskap som kan vinna priset – hur ska vi välja ut vilka som får det?

Med tanke att vi har Sveriges mest kunniga travpublik kändes det naturligt att arrangera en elitloppstävling. För att delta behöver du alltså svara på ett antal frågor och skicka in dem till oss. En jury bestående av mig, tv-redaktören Niclas Andersson och marknadschefen Zandra Sundman avgör sedan vem som ska få den äran. Beslutet kan inte överklagas.

Det finns så klart fler regler och riktlinjer om vilka som får medverka och delta

Det finns också en förutsättning och det är så klart att du prenumererar på Sveriges ledande travtidning, antingen digitalt eller i pappersformat. En så pass unik och exklusiv möjlighet att erbjuda någon platser till årets travfest kändes given att tillägna personer som antingen har en prenumeration eller skaffar sig en snarast. Som av en slump kan du just nu teckna upp dig på två månader för e-n enda krona.

Därför ska du tävla 

Förutom att vara med i tävlingen, där du kan vinna ett bord för fyra under elitloppssöndagen, får du också full tillgång till all travjournalistik och spelinformation som Travronden publicerar digitalt på Travronden.se, TravrondenSpel.se och i våra e-tidningar.

Det finns ingen hejd på hur mycket material det handlar om under maj-juli. Om det är någon gång året du ska hänga med i travsporten så är det nu, dit de bästa hästarna har siktats och ägare, tränare, skötare, uppfödare och andra vill att deras hästar ska tävla.

Hur går det då till? För dig som vill vara med handlar det om att bänka sig framför datorn på söndag kväll. Klockan 18.30 drar det direktsända tv-programmet ”Lottningen – en gång om året” i gång. Vi ser hur listorna till årets travhelg avslöjas tillsammans och rullar samtidigt fram tävlingen. Du ser tv-programmet via direkt via Travronden på Facebook och i efterhand på Travronden.se och Travronden på Youtube.

Senast 24 timmar senare vill vi ha dina svar via mejl. Glöm nu inte att du behöver vara prenumerant på Travronden för att medverka. Det kostar alltså en krona att hoppa på innan söndag och ger dig full koll på travsport och spel på hästar i två månader på köpet.

Vi hoppas du ska vilja vara med oss.

Snart kööööör vi!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.