Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Utebliven tidning? Så jobbar vi för att lösa problemet i veckan"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Flera av Travrondens läsare har hört av sig och är besvikna på grund av försenade eller uteblivna tidningar i maj.
Problemet beror på ett systembyte hos vår leverantör MTD.
Jag kan bara beklaga.

Det har knappast undgått någon läsare av Travronden – och många andra tidningar och tidskrifter – har haft svåra utmaningar med distributionen på senare år. Mestadels har det då handlat om Postnord, som genomgår en ekonomisk kris och som vid ett flertal tillfällen tvingats till drastiska åtgärder, vilket påverkat kvaliteten på utdelningen negativt.

Denna gången är det Morgontidig Distribution (MTD) som har problem. Det rikstäckande nätverk av tidningsdistributörer, som ansvarar för en majoritet av Travrondens tidningsutdelning, genomförde den 28 april ett systemskifte som slutade med att ett större antal prenumeranter av Travrondens inte fick sin tidning i tid. Samma tekniska fel uppkom även i reklamationskedjan, vilket innebar att några dessutom inte fick sin uteblivna tidning som utlovat påföljande dag.

Jag har under veckan som gått haft kontakt med Erroll, Hans-Göran, Bengt-Åke och Willy…och ännu fler med dem för att försöka reda ut och lösa problemen som uppstått.

Det känns både tråkigt och olyckligt. Särskilt med tanke på att just maj är en av våra större månader och att vi dessutom fått närmare 1 000 nya prenumeranter inför årets höjdpunkt – Elitloppet.

Därför hade jag också i tidigt måndags morse ett telefonmöte med ledande personer på MTD. Dels för att poängtera vikten av att det blir rätt och riktigt under årets största travvecka, dels för att försäkra mig om att alla gör vad som krävs för att få ut tidningarna till gård och stuga på onsdag, torsdag, fredag och onsdag igen.

Jag är övertygad om att MTD gör precis allt vad de kan för att komma tillrätta med problemen och att utdelningen ska flyta som förväntat under elitloppsveckan.

***

Som prenumerant på Travronden har du alltid full tillgång till e-tidningen. Den kommer alltid ut varje vecka, året runt, och påverkas inte av distributionsproblemen.

Du läser den här.

***

Har du morgon tidig distribution och din tidning uteblivit kontaktar du MTD på 0756-66 01 00. Kommer din tidning med posten ringer du 08-522 183 45. Kundtjänst har öppet kl 07-17 på vardagar.

Om du får upprepade problem uppskattar vi om du hör av dig till våra kundansvariga på Travronden kundtjänst.

***

Nu tar vi nya tag mot Elitloppet!

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS