Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"V75 ändrat för din skull – glad du gillar det"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Vissa dagar är roligare att öppna mejlboxen, Facebook, Twitter och alla andra kommentarsfält.
I dag är en sån dag.
Vi tackar ödmjukt för alla glada tillrop.

Förra vecka aviserade jag att Travronden bestämt sig för att pussla om i V75-upplägget och flytta intervjuerna till uppslaget med startlistor och istället utveckla en separat del där vi nördar ned oss i statistik. Nyheten spreds snabbt över stallbackarna och i går när tidningen landade i brevlåda och butiker verkar tillropen inte ha minskat i styrka. Under kvällen och natten har det tickat på i strid ström med positiva och uppskattande kommentarer över att vi gör om V75 igen och anpassar det efter hur du – och dina travvänner – vill ha det.
Fredrik skriver:
”Måste säga att när jag kom hem från jobbet och började bläddra i travronden, så ser man att ni har fixat tillbaka V75 på helt perfekt sätt. Jag var absolut en av de gnälliga till ändringen med intervjuer på annat ställe i tidningen, men nu när ni bytt tillbaka så säger jag bara – världsklass! Överlägset att ni verkligen ändrar när kunderna vill det. Så nu vill jag bara tacka så mycket till en helt perfekt tidning och många års framtid prenumeration.”
Min ständige ”brevvän” Bengt skriver:
”Av med hatten! Nästan alla (mina m.fl.) saker har nu ändrats till det bättre. En dröm att få läsa V75-loppens avdelning för avdelning, med uppslag á dubbla sidor och slippa bläddra fram och tillbaka i tidningen.”
Lars skriver:
"Jag ser att ni, till skillnad från ATG, är beredda att ändra er när en förändring inte slagit så väl ut. Tack för att ni går tillbaka till intervjuer och startlistor på samma uppslag. Jättebra! Tänk om ATG kunde göra detsamma med starttiden på V75."
Åke skriver:
"Tack, tack, tack! För att ni ändrade så att intervjuerna kom på samma uppslag som startlistan. Sååå mycket bättre och roligare med studierna nu."
Lasse säger:
”Tack för den nya layouten på V75 sidorna. Jag är jättenöjd!”
Ragnar skriver:
”Det är med glädje jag ser att ni äntligen ändrat i placeringen av intervjuer respektive statistik när det gäller V75. Tack; nu slipper jag reta mig på det längre. Starkt gjort av er att ni varit så pass prestigelösa att ni korrigerat detta. Uppenbarligen är det fler än jag som haft synpunkter.”

Jag hade kunnat publicera ännu fler reflektioner till från läsare som tidigare kanske känt sig lite obekväma med placeringen av statistiken tillsammans med startlistorna och en större mängd intervjuer i ett sjok på efterföljande sidor. Efter ett antal olika mätningar och undersökningar blev det uppenbart att våra pappersläsare inte verkade vänja sig vid förändringarna som vi gjorde i höstas, när vi gav plats för både fler och längre intervjuer, utan tyckte snarare att den försvårade när de läste på inför V75. Så ska det ju inte behöva vara. Vi vill vara din referenspunkt när det kommer till travspel. En guide i jakten på spänningar och extra slantar.

Därför skruvade vi om V75 och passade då samtidigt på att skriva rappa analyser till den unika statistiken som du inte kan få någon annanstans än via din travtidning. Sidorna kommer utvecklas ytterligare under kommande veckor. Dessutom gör statistikgurun, även kallad Jens Sjödén, debut med egna reflektioner inför omgången i onsdagstidningen. 
Självklart nöjer vi oss inte med det. 
Travronden är under konstant utveckling, det är ingen hemlighet längre. På redaktionen jobbar våra redaktörer intensivt för att hitta nya och smarta sätt att presentera och analysera de stora travspelen på bästa möjliga vis. Vi vill göra dig till en bättre spelare och samtidigt se till att de ger en och annan krona tillbaka i plånboken. Och vi menar det.

Sedan 1932 har Travronden varit ’alla travvänners speciella tidning’. Det har vi ingen som helst avsikt att avvika ifrån, trots att marknaden svikter och samhället gör en u-sväng mot digitala tider. Vi vill utveckla och förbättra oss och vår information varje dag som går, så fortsätt gärna att höra av er till mig och svara på våra enkäter varje kvartal. Tillsammans gör vi tidningen, sajten, appen bättre samtidigt som vi lovar att varje krona du investerar i oss – och TR Media – faktiskt går tillbaka till den svenska travsporten och inte rinner ut till andra verksamheter eller riskkapitalister. Genom att läsa Travronden sponsrar du, också, sporten.

Tack för att du tar dig tid.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS