Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Vem kan mest om häst? Testa dig i Travronden Quiz"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vet du vem detta är? Välkommen till Travronden Quiz du också. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Travronden gillar att testa nytt.
Nu provar vi med en frågesport för travbitna under två veckor.
Vi hoppas att ni ska gilla Travronden Quiz med Johan Lindberg.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travintresserade har alltid gillat kunskap. Det är sen gammalt.

I tidningen har vi under många år haft ett omtyckt inslag som vi kallar för Bildfrågan. Att den är populär visar inte minst läsarundersökningarna som vi gör regelbundet via Travronden Opinion. Frågan vi ställer handlar om vilka moment du skulle sakna mest o-m de försvann från papperstidningen och Bildfrågan tillhör ett givet toppskikt tillsammans med startlistor och en del andra godbitar.

Detta fick oss att lägga pannan i veckan tidigare i våras.

Hur kan vi ta Bildfrågan till den digitala världen? Ska vi ens göra det eller ska den få vila i tidningen? Kan vi rent av göra rörliga inslag?

Tyvärr har TR Media i dag inga bildrättigheter att visa travlopp, vare sig aktuella eller historiska, för skapa ett riktigt roligt tv-quiz med detta. Den rätten innehas enbart av ATG, och Kanal75.

Med andra ord var det fritt fram för att vara kreativ. Efter en del diskussioner landade vi i Travronden Quiz – ett frågeformat för dig som vet lite mer (än andra). Premiären sker torsdag den 7 maj kl 15.00. Vi börjar med två testproduktioner och utvärderar sedan om det är något ni gillar och tycker att vi ska fortsätta med.

Klicka här för att delta du också.

Programledare eller frågeledare, beroende på hur man vill se det, är Johan Lindberg som nyligen rekryterats till TR Media bland annat för att få nya tv-projekt.

I den första omgången får ni stifta bekantskap med en alldeles speciell häst. Vi ger dig fem frågor med varierande svårighetsgrad om den framgångsrike fartfantomen där den som svarar rätt är med i utlottningen av tre exklusiva och alldeles färska travböcker.

Klarar du alla fem frågorna?

Passa gärna på att utmana en vän på torsdag du också!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.