Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Vinternumret – den bästa julgåvan för att hålla sig undan"

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

2020 är inget vanligt år, men Travrondens Vinternummer är sig likt.
En bättre julgåva till en travvän i dessa tider finns knappast.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det är onekligen ett udda år.

Först svepte det elakartade coronaviruset över världen och bäddade in oss sjukdom på ett sällan skådat vis.

Sedan vann Propulsion sitt efterlängtade elitlopp för att kort senare avslöjas som nervsnittad och bli fråntagen alla sina segrar.

Som om inte det vore nog gick tränaren Jan-Olov Persson ut i Travronden under hösten och berättade att Järvöfaks tagit sitt sista andetag.

I går gick dessutom Stefan Löfvén ut med ännu ett tal till nationen, en av de mest allvarsamma och förfärande lyssningarna i modern tid. För samtidigt som travsporten har hittat ett ansvarsfullt och distanserat sätt att tävla har Sverige stört rakt in i en andra våg av virussmitta som riskerar att lamslå nationen på nytt.

– Det vi gör nu kommer att påverka hur Luciafirandet kommer att se ut. Hur julfirandet kommer att se ut. Vilka som fortfarande kommer att vara med oss i jul, sa statsminister och lade till:

– Det kan låta hårt, det kan låta brutalt. Men det är precis så hård och brutal som verkligheten är.

Vi lever i ovissa, svåra och utmanande tider, där alla behöver ta ansvar för att förhindra smittspridningen. Många av oss sitter redan i dag hemma vid köksbordet, träffar endast vår allra närmaste och håller kontakten med våra föräldrar via telefon och digitala hjälpmedel. Men alla sköter bevisligen inte sina kort lika väl.

Precis som i våras finns få skäl för mig – som är i 40-årsåldern, välmående och har ett jobb kvar – att klaga på situationen, även om Travronden också går igenom ett av sina allra svåraste år i efterkrigstid.

Jag kommer ofta på mig själv tänkande på de drabbade. De som verkligen utsatts och utsätts för covid-19. Som kanske förlorat nära och kära i sjukdomen. Och alla äldre. min mamma och pappa. Min farmor, som är den enda äldre släktingen som fortfarande är i livet. Deras vänner som nu återigen tvingas krypa in i sina smål lyor. Isolerade från närkontakt och omvärld.

Alla dem.

I något sammanhang önskade jag att vi kunde göra som björnarna, gå i idé och vakna till våren när förhoppningsvis den mardrömslika smittan kvävts i sin linda.

Prata kärlek och hat

För oss som jobbar med att rapportera, granska, bevaka och analysera den pågående travsporten är det så klart inte ett alternativ.. Travronden har hittat nya sätt att arbeta. Utan resor. På distans. Med hjälp av verktyg som Google Meet och Teams. 

Vi befinner oss just nu i slutproduktionen av årets längsta och saftigaste läsning. Vad vi kallar arbetsnamnet Vinternumret. På coronasäkra avstånd har vi plöjt igenom allt från stora till små händelser, något som beskrivs så här i vår senaste marknadsföringspost:

”Via Face Time Bourbon, Odd Herakles och On The Dot. Från Nancy Takter i USA till Katariina Palomäki i Boden. Vi har summerat karriären för Bold Eagle och ringat in framtiden genom Simon Wall. Vi har pratat kärlek och hat med en av Travsveriges mäktigaste, men samtidigt kanske mest okända, personer och vi har fått se Jan-Olov Perssons liv efter Järvsöfaks springa fritt i hagarna i utkanten av Hudiksvall. Vi har besökt Per Lennartsson och blivit bjudna på mat hemma hos amatörernas främste krigare och beskyddare Claës-L. Ljung. Men också så mycket, mycket mer.”

Travrondens Vinternummer är något alldeles extra, något som vi vet att ni uppskattar och längtar efter när det lackar mot jul. Årets utgåva utgör inget undantag. Den 9 december kommer 308 fullmatade sidor med långläsning du inte kan vara utan, inte får vara utan, inte ska vara utan. 

I dessa tider kanske du ska passa på att beställa ett extra exemplar och ge bort till någon nära dig? Kanske en farfar? En moster? Eller en god och äldre travvän? Någon som du vet riskerar att drabbas av vår osynliga, dödliga och ack så nyckfylla fiende. 

En bättre och mer välmenande julgåva för att hålla sig undan finns knappt.

Just nu har vi ett särskilt erbjudande med Vinternummer plus 8 eller 10 veckor med Travronden för (nästan) samma pris som du köper vår travbibel i butik. 

Klicka här för att göra din beställning.

Sista chansen att säkra ditt exemplar är tisdagen den 24 november.  Missa inte det.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.