Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travrondens redaktion:
"ATG Sport: Kund limiterades redan efter två dagar"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Limiteringsdjungeln har skördat sitt första offer.
Jag vet förstås inte om det är det första, men ett av dem i alla fall. Någon slump är det inte, det rör sig som en duktig EU-bookie-spelare som kände till förutsättningarna.

Den kunden spelade två spel hos ATG Sport, två specialspel på NHL – världens största hockeyliga – för 2 100 kronor respektive 2 400 kronor. Båda spelen satt och nu är kunden inte välkommen att spela mer än någon hundralapp i den businessen.

– Först och främst: frågan är en ickefråga för de allra flesta. För Travrondens läsare tror jag inte att detta kommer att vara ett vanligt förekommande problem. De kan lägga sin hundralapp, eller femhundralapp, på sitt lag utan att stöta på limiteringar, sade affärsutvecklingschefen Mikael Bäcke när jag ställde frågan om det här i december.

Förvisso sant. Hundralappen får kunden spela, fortsatt.
– Jag kan köpa att de ”bränner” kontot om man tar för mycket deg från dem, men att göra en bedömning efter två spel…, säger kunden som också understryker att så snabb limitering är ytterst ovanligt och inte förekommit på till exempel Bet365.

Nu får den specifika kunden spela någon dryg hundralapp på NHL hos ATG Sport. 
På kvällens toppmöte i världens största sport – Manchester City-Liverpool – tillåts han spela 741 kronor innan slantarna ska vidare för manuellt godkännande (vilket ofta nekas rent generellt).
För egen del är den gränsen 7 268 kronor som "ospelat kort" hos ATG Sport. Nu är det ingenting som rör mig ändå, jag är inte intresserad av det – men för att visa skillnaden.

Hos Unibet, som också använder sig av oddsleverantören Kambi, är min gräns 43 834 kronor, trots ett netto under 2018. Då det handlar om så stora belopp är siffrorna i grunden irrelevanta för 99,9 % och jag hade gärna använt x, y och z som substitut för siffrorna – men då limiteringar går ned på sådan miniminivå blir det alldeles för krångligt att kombinera olika uttryckssätt. Det är skillnaden som är det relevanta i en Premier League-match, inte exakta siffror.

ATG har helt enkelt valt att ta en betydligt lägre grundrisk.
Jag har inga problem med det, förstår anledningarna och de här väldigt höga beloppen rör väldigt få spelare, som sig bör.

Svenska Spel har som sagt limit på 5 000 kronor på 25 objekt, för alla kunder. På ett slumpvalt 1/2-alternativ har Svenska Spel 93,75 % återbetalning medan ATG ligger på 95,75 på samma objekt. Över tid är varje procentenhet intressant för … låt oss kalla det … väldigt återkommande spelare. Så det finns för- och nackdelar på båda sajterna.

Vd Lord Skarplöth uttryckte att han inte vill riskera hästsportens pengar – och det är förstås lätt att förstå och i grunden svårt att kritisera.
Men när kunder inte får spela 1 000 kronor på en Premier League-match har man dragit det till sin spjutspets.
2 januari, två spel och limiterad. Tack för visat intresse, typ.

”Vi har bestämt oss för att leverera spännande spelupplevelser på ett schyst och smidigt sätt.”

UPPDATERAD torsdag 3/1, 16.20: Senare på dagen, närmare matchstart för ovannämna match mellan Manchester City och Liverpool har limiten höjts för en "normalkund". Det kan ha med tidsaspekten att göra, inte sällan är limiten högre desto närmare spelstopp. Poängen är fortsatt inte exakta tal, utan skillnaden mellan olika kunder.

/RICKARD HANSSON

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.