Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grattis Stefan, 60 år!

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

En av Travsveriges genom tiderna mest framgångsrika tränare, Stefan Melander, fyller jämnt under torsdagen.
Hela travets Tarzan fyller 60 år.

Publicerad:

Stefan Melanders karriär inom travet har varit lång. Som ung grabb började han springa på Solvalla, efter en tid med kameran i högsta hugg. Med tiden startades en fotofirma, en framgångsrik sådan. Ändå är det som travtränare som han skördat mest framgångar.

Med segrar i Hambletonian, Prix d'Amerique och Elitloppet är han en av två svenskar att ha vunnit travvärldens tre tuffaste lopp. Med stjärnor som Scarlet Knight, Gigant Neo, Iceland och på senare år Nuncio, har det blivit ett och annat besök i vinnarcirkeln genom åren.

Stefan Melander är invald i Travsportens Hall of Fame sedan 2014, har utsetts till Årets Tränare vid Hästgalan vid tre tillfällen, och dessutom fick han under 2017 Guldnålen, från Travtränarnas Riksförbund, en nål endast tio andra travprofiler tilldelats.

Den 23 november, 1957 föddes Stefan Melander. I dag, 60 år gammal.
Travronden önskar Stefan Melander en riktigt härlig dag, Stort Grattis!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.