Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya direktiv för skolorna – travgymnasium påverkas

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Statsminister Stefan Löfven höll presskonferens under tisdagsförmiddagen. På den var budskapet att gymnasie- YH och komvux rekommenderas hålla distansundervisning – något som kan påverka travskolorna.

Publicerad:

Nyheten som kom under tisdagen kan påverka travet. Åtminstone vad gäller travskolorna. Totalt finns 14 travgymnasium runtom i landet och exakt hur dessa kommer att påverkas är för tidigt att säga, berättar Helena Gärtner, tf. utbildningschef på Svensk Travsport.
– Det ser lite olika ut. En del gymnasieskolor som till exempel Wången har egna hästar, en del andra har köpt in tjänsten från en travskola. Det jag ska göra nu är att ringa runt till travskolor och se över läget, säger Gärtner.

Vidare berättar hon att ST i nuläget inte planerar några nya rekommendationer till travskolorna.
– Vi kommer inte gå ut med någon rekommendation om att vanliga travskolor ska stängas ner.  Så länge grundskolorna är öppna så kommer vi inte att göra det heller som det ser ut nu.

"Följer utvecklingen noggrant"

Under samma presskonferens flaggades det för att även förskolor och grundskolor kan komma att stängas i ett senare skede.
– Travskolorna drivs av travsällskapen, men vi följer utvecklingen noggrant och kommer att gå ut med nya rekommendationer om det finns anledning till det.

Om det nya beslutet skapar problem på travskolorna, kan det bli aktuellt med hjälp från Svensk Travsport?
– Det är för tidigt att säga. 

FAKTA

14 travgymnasium

Berga
Jägersro
Kvinnersta
Lillerud
Nytorp
Realgymnasiet Eskilstuna
Realgymnasiet Gävle
Realgymnasiet Göteborg
Realgymnasiet Sundsvall
Solvalla
Stiernhöök
Sötåsen Axevalla
Vreta
Wången (riksanläggning)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.