Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Activated hemma igen

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Fredrik Wallins sto gjorde stor succé 2019. Tyvärr fick säsongen ett tråkigt avslut.

Publicerad:

Fredrik Wallins nyblivna femåring tillika Stochampionatsvinnaren Activated (e. Jocose) fick prova lyckan på Vincennes i slutet av december. Efter en anmälningsmiss blev det start mot eliten i Prix de Bourgogne istället för kullkamraterna i Criterium Continental. Väl där trampade sig stoet i slutet av loppet och därmed var Frankrikesatsningen över för den här gången.
– Jag är ändå nöjd med att hon visade att orken och tempot inte var några problem. Hon passar väldigt bra där nere, säger Fredrik Wallin, som själv är tillbaka i Frankrike för att titta på unghästar och se Prix d’Amérique.

Hur är det med Activated nu?
– Det är jättebra. Hon har kommit hem och hon är nöjd med att vara hemma. Såret har läkt bra och hon ska börja jogga om ett par veckor. Först får hon ta igen sig lite.

Hur ser fortsättningen ut för henne?
– Det är inget spikat alls. Först ska hon få ta det lugnt och återhämta sig. Hon kommer att fortsätta tävla i alla fall och hon lär prova Frankrike igen nästa vinter.

Activated gjorde tio starter under 2019 varav fyra slutade med seger, däribland Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Totalt sprang hon in 4 740 000 kronor under det gångna året vilket innebär att hon just nu har nio segrar och 5 751 630 kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS