Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsbiljetterna släppta: "Där är det slut till lunch"

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

På måndagen släpptes de första biljetterna till Elitloppet nästa år. Försäljningen tog fart direkt och överträffade motsvarande siffror från i fjol.
– Vi har fått en bra start, konstaterar Solvallas marknadschef Markus Myron.

Publicerad:

Det är ett halvår kvar till Elitloppet, men biljettförsäljningen är redan i gång. Klockan nio på måndagsmorgonen släpptes entrébiljetter samt ett begränsat antal helgpaket till tre av Solvallas restauranger: Målcaféet, Valla Krog och Dijon-tältet (som tidigare hette BBQ-tältet).

Nytt för i år är att först till kvarn får bästa platserna i de två sistnämnda restaurangerna.
– Vi ville ge dem som är tidigt ute en till fördel utöver det rabatterade priset. De som köper nu får bäst utsikt och därefter placerar vi ut de andra, berättar Markus Myron som är marknadschef på Solvalla.

Förra årets biljettsläpp skedde också första måndagen i december. Då sålde Solvalla biljetter för 250.000 kronor de första 45 minuterna.
– Det blev ännu bättre i år. Efter 45 minuter hade vi sålt för 320.000 kronor. Vi har fått en bra start, säger Myron.

Hur ser det ut på respektive restaurang?
– Biljetterna till Målcaféet tar slut till lunch eller nu i eftermiddag. Sedan räknar jag med att Valla Krog är slutsåld i morgon. I Dijon-tältet har det inte riktigt tagit fart, men det är bra försäljning där också.

Entrébiljetterna – som säljs antingen för en dag eller hela helgen – säljs från och med nu och hela vägen fram till Elitloppet. Försäljningen av restaurangpaket pågår däremot bara december ut, om de inte tar slut innan dess, det vill säga. 

Resten av platserna görs sedan tillgängliga vid nästa biljettsläpp den 2 mars nästa år.
– Då släpper vi på rubbet – till alla restauranger och till läktarplatserna. Och när jag säger läktarplatser brukar många fråga om vi ska börja ta extra betalt för E-läktaren, men så är det inte. Det gäller de separata läktarna som vi sätter upp för Elitloppet, säger Myron och fortsätter:
– Vi flyttade fram det här biljettsläppet från februari till mars förra året och tyckte att det landade väl. Därför fortsätter vi på det spåret.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS